Draft Preview - Defensive end-ek

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

A defensive end-ek kerültek először sorra, vagy ahogy Mayock nevezi őket, a szélső futók. A vezérigazgató Dave Gettleman a szezon végi sajtótájékoztatón ezt mondta: "Tudod, mit érzek a passz rusher-ekkel kapcsolatban."

MIKE MAYOCK TOP5

Dante Fowler, Jr. (6-3, 261, Florida)

Fowler több poszton is játszott a Florida-ban, de az NFL elemzők szerint, ha stabilan egy helyen játszik, akkor domináns szélső futó válhat belőle. Várhatóan TOP10-es pick lesz, miután 8,5 sack-et és 15 yardveszteséget jelentő tackle-t ért el juniorként 2014-ben.

Randy Gregory (6-5, 235, Nebraska)

Gregory rendkívül gyorsan reagál a snap-re, és elit atlétikai képességekkel rendelkezik. Vannak ugyan aggodalmak az erejével kapcsolatban, de szedett magára egy kis súlyt, mióta a főiskolai karrierje véget ért, és valószínűleg az első kör elején ki fogják választani. 17,5 sack-et ért el a két szezon alatt a Nebraska-ban.

Shane Ray (6-3, 245, Missouri)

Lehet, hogy nem ideális a magassága, de Ray atletikussága és hatékonysága bárki ellen jó lehet. Ő volt a délkeleti konferencia Defensive Player of the Year játékosa 2014-ben, miután vezette a konferenciát az iskolai rekordot jelentő 14,5 sack-el és 22,5 yardveszteséget jelentő tackle-el.

Vic Beasley (6-3, 246, Clemson)

Vitathatatlanul senki sem javult többet, mint Beasley a Scouting Combine-on. Egy élvonalbeli sportoló, amit alátámaszt az, hogy 4.53 alatt futotta a 40 yardot, a leggyorsabb volt a szélső futók között Indianapolis-ban. Nagy pusztítást végzett a négy szezon alatt Clemson-ban, 33 sack-et és 52,5 yardveszteséget jelentő tackle-t szerzett.

Bud Dupree (6-4, 269, Kentucky)

Az eddig felsorolt játékosok hihetetlen sportolók, akik az első fordulóra esélyesek, és Dupree sem kivétel. Dupree, aki iskolai pályafutása során 247 tackle-t, 23,5 sack-et és 37 yardveszteséget jelentő tackle-t szerzett, 42 cm-es súlypont emelkedést mutatott be - az ötödik legmagasabbat a Scouting Combine-on.

KITŰNŐ COMBINE

Danielle Hunter (6-5, 252, Louisiana State)

Hunter 4.57 alatt futotta a 40 yardot, ami a legjobb volt a defensive linemen-ek között a Scouting Combine-on. Mindössze 1,5 sack-et ért el 2014-ben, de a felderítők kíváncsiak rá hatékonyságának potenciális hiánya ellenére is.

HELYI ESÉLYES

Corey Crawford (6-5, 283, Clemson)

Crawford egy erős játékos, aki az előrejelzések szerint a középső fordulókban fog csapatra találni. Négy éve alatt hat sack-et és 25.5 yardveszteséget jelentő tackle-t szerzett.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nfl.com, gatortailgating.com, nfl.com, nfl.com