Alaposan beerősített a Chicago Bears

A Chicago Bears vezetősége alaposan beindult a szabadügynökpiacon és három védővel erősítette meg a keretét. Aláírtak a linebacker Mason Foster-el, a defensive end Ray McDonald-al és Jarvis Jenkins-el. A Bears egy nap alatt megduplázta a szabadügynök igazolásai számát.

Foster eddigi négyéves pályafutása során a Tampa Bay Buccaneers játékosa volt és a piac egyik legjobb linebackerének számított. A 26 éves védő a tavalyi szezonban nagyon szenvedett Lovie Smith védelmében de a John Fox irányította csapatban visszatalálhat a régi formájához.

A linebacker a 2011-es Draftolása óta nem esett ki hosszabb időre, a 64 alapszakasz mérkőzésből 57-en pályára lépett. Pályafutása során 343 tacklet, 6 sacket, 2 kierőszakolt fumblet és 5 interceptiont szerzett amelyből kettőt touchdownra hordott vissza.

Ray McDonald egyéves szerződést kötött a Bears-el és Chicagoban újra együtt dolgozhat korábbi defensive koordinátorával Vic Fangio-val. A defensive end nagyon kemény futás elleni védőnek számít de a running backek megállítása mellett a pass rushban is jól teljesít. A tavalyi szezonban 14 mérkőzésen lépett pályára és a Pro Football Focus a 12. legjobb 3-4-es defensive endként rangsorolta.

McDonald a pályán nem zárt rossz évet de a pályán kívül igen problémás volt a tavalyi éve. Augusztusban a menyasszonyának bántalmazása miatt letartoztatták családon belüli erőszak vádjával de novemberben bizonyíték hiányában végül ejtették az ügyet.

Később újabb botrányba keveredett amikor is megvádolták szexuális erőszak vádjával. Az újabb botrány miatt a San Francisco 49ers decemberben megvált a védőtől. Nemrég azonban kiderült, hogy ebben az ügyben hamisan vádolták meg.

Fangio szerződtetésével a Bears a következő szezonban áttér a 3-4-es védelemre így szükségük volt minél több defensive endre. McDonald mellett egyéves szerződést kötöttek a Washington Redskins korábbi védőjével Jarvis Jenkins-el is.

Jenkins négyéves pályafutása során közepesen teljesített a futás ellen de a pass rushban némi fejlődés mutatkozott az utóbbi időben. A védőt a 2011-es Draft második körében választották ki de keresztszalag sérülés miatt ki kellett hagynia az egész újonc szezonját és eddig nem tudta befutni azt a karriert amit előzetesen megjósoltak a számára.

(nfl.com, Fotó: joebucsfan.com, rantsports.com, zimbio.com)