Elbukott a drogteszten a Draft egyik legjobb játékosa

Eddig egyértelmű Top 10-es prospectnek (vagy inkább Top 5-ös) számított Randy Gregory de mindez megváltozott egyetlen bejelentéssel. Öt hét múlva rendezik meg a Draftot így igen kellemetlen a korábbi Nebraska játékos számára, hogy kiderült pozitív drog tesztet produkált az NFL Scouting Combine-on. A teszten marihuána miatt bukott meg.

A linebacker így búcsút mondhat az első öt helynek de valószínűleg az első 10-nek is. A szakértők a legújabb Mock Draftjaikban már 10-en túlra helyezik de a korábbi példákat elnézve az sem jelentene hatalmas szenzációt ha kicsúszna az első körből. 2011-ben a Kansas City Chiefs jelenlegi linebackere Justin Houston is pozitív tesztet produkált és a korábbi elsőkörös prospect végül csak a harmadik körben kelt el.

Gregory szerdán interjút adott az NFL Media-nak az ügynöke Atlanta-i irodájában amelyen az elbukott tesztről beszélt.

"Magamat hibáztatom. Tudom, hogy ez közhelyesen hangzik de tényleg nem hibáztatok senki mást." - nyilatkozta Gregory.

A fiatal linebacker két hete értesült az eredményről amikor is az édesapjával beszélt telefonon. Kaptak egy levelet az NFL-től és mindketten az hitték a meghívót tartalmazza, hogy személyesen részt vehet az idei Draft-on de amikor a játékos édesapja kinyitotta a borítékot az csak az eredményt tartalmazta. Gregory pedig pontosan tisztában van a következményekkel.

"Azt mondta, hogy elbuktam a tesztet. Aggódom. Igen aggódom. Ugyanakkor magabiztos vagyok, tudom, hogy minden jó lesz a végén."

Gregory életében már régóta szerepet játszott a marihuána így a mostani elbukott teszt nem is volt annyira váratlan. 2013-ban az Egyetemen is elbukott két tesztet. A Combine ideje alatt 29 csapat vezetőségével beszélgetett a linebacker és elmondása szerint szóba kerültek a korábbi tesztek is és ha a vezetők nem hozták fel akkor Gregory említette meg az eseteket.

Az új kollektív szerződés értelmében anyagi szempontból döntő fontossággal bír, hogy az adott játékost a Draft hányadik helyén választják ki. Tavaly az ötödik Khalil Mack 18.67 millió dolláros (az összeg teljes egészében garantált) szerződést kötött míg a 10. helyen kiválasztott Eric Ebron 12.249 (szintén garantált) millió dolláros szerződést írt alá. Ez az öt hely különbség több mint 6 millió dollár különbséget jelent. Gregory esetében most az a fő kérdés, hogy vajon megússza-e öt hellyel vagy még tovább csúszik a Drafton.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, dabearsbeat.com)