Négy mérkőzéses eltiltás a Giants védőjének

A liga illetékesei tegnap bejelentették, hogy a négy mérkőzéses eltiltással sújtották a New York Giants linebackerét Victor Butler-t mert megsértette a liga teljesítményfokozókra vonatkozó szabályát. A védő részt vehet az OTA és az előszezon edzéseken, az edzőtáborban és az előszezon mérkőzésen majd ezt követően kezdi meg az eltiltását.

Butler-t a 2009-es Draft negyedik körében választotta ki a Cowboys és négy éves pályafutása alatt csak kiegészítőembernek számított Dallasban. 2013-ban követte korábbi defensive koordinátorát és a New Orleans Saints-hez szerződött ahova kezdőjátékosnak szerződtették.

Az előszezonban elszakadt a keresztszalagja így nem tudott pályára lépni tétmérkőzésen a Saints játékosaként. A tavalyi szezont az Arizona Cardinals játékosaként kezdte meg de elküldték a szezon közben és az Indianapolis Colts játékosaként fejezte be az évet.

A jelenleg 27 éves játékos futures contract-ot írt alá a Giants-el így az edzőtáborban kell bizonyítania, hogy bekerülhessen a csapat végső keretébe. A mostani eltiltás nem könnyítette meg a dolgát és nagy valószínűség szerint a Saints és a Cardinals után a Giants lesz Butler következő olyan csapata ahol nem fog pályára lépni tétmérkőzésen.

(nfl.com, Fotó: sbnation.com)