Draft beharangozó Seahawks szemmel

Hamarosan itt a 2015-ös draft, így itt az ideje, hogy megnézzük mire is számítsunk mi Seahawks fanok az off-season legfontosabb eseményén.

Jó szokásunkhoz híven idén sincs első körös választási jogunk, mivel a Jimmy Graham trade keretén belül megváltunk tőle. Erre jöttek pro és kontra érvek, hogy be fog e válni, majd az idő eldönti. Azonban az első kör híján is van elég pickje a csapatnak, összesen 11db.

Egészen pontosan: 63., 95., 112., 130., 134., 167., 170., 181., 209., 214. és a 248. pick. Ez a sok választási jog lehetővé teszi, hogy igen aktív legyen a csapat a drafton, nem csak azért mert sokszor fog választani a Seahawks (jelen állás szerint az NFL-ben a legtöbbször), hanem azt is, hogy több cserével fel-le lehessen mozogni egy-egy kiszemelt játékosért.

Nézzük sorra milyen posztokra érkezhetnek ezek a kiszemelt játékosok.

John Schneider szerint a fő prioritás a támadófal megerősítése. Ez nyílvánvaló, hisz eddig is nagyon gyenge volt az egység, és még távozott is a kezdő C (Unger) és LG (Carpenter). Így jelenleg  minimum 2 kezdőszintű játékost keresünk. A 2.körben biztos vagyopk benne, hogy ide fog jönni egy C vagy OG, idén nem lesz olyan a draft elején olyan hülyeségek mint az utóbbi években (Carpenter, Michael, stb), és végre a hiányposztra jön egy jó játékos.

Kiket is várok? Leginkább két játékosnak örülnék, az egyik Hroniss Grasu (C), illetve AJ Cann (OG). Grasu Ungerhez hasonlóan az Oregon egyetemre járt, a draftclass 2.legjobb centerének tarjta mindenki, rögtön 1. naptól fogva kezdhet, csakúgy mint AJ Cann LG poszton. Cann nagyszerű futásblokkoló guard, hasonlít Carpenterhez, nagyon tetszene az ő választása.

Ha később (3-4.körben) jönne csak OG/C akkor a már nem biztos hogy, rögtön kezdőként számolna velük a csapat. A jelenlegi kezdők (C: Patrick Lewis , LG: Alvin Bailey) talán egy 4.körös rookienál még előrébb tartanak.

Ha így tesz a csapat és nem a 2. körben választunk támadófal-játékost, akkor CB vagy WR lehet a választás. Nyílván ezek a needek, nem annyira égetőek mint az OL. Elkapók közül akik 2.körben elérhetőek és el is fogadnám őket: Nelson Agholor (USC), Sammy Coates (Auburn), Dorail Green-Beckham (Oklahoma). Ők akár 1.nap kezdhetnének Kearse helyén. Vannak persze olyan elkapók akiket nagyon nem szeretnék a 2.körben: Devin Smith (Ohio State), Philip Dorsett (Miami), ők ugyanazt tuidják mint Paul Richardson, szóval feleslegesek lennének.

CB posztra is jöhet erősítés mint írtam fentebb. Maxwell lelépett, helyére pedig Cary Williams nem a legjobb opció. Nagyon sok a jó képességű CB, 2-3.körben lehet olyanokat találni akik hamar kezdők lehetnek: PJ Williams (Florida State), Byron jones (Uconn), Eric Rowe (Utah), Alex Carter (Stanford), Josh Shaw (USC). Ők azok a kicsit nagyobb méretű CBk akiket szeret a csapat, így esélynek tartom, hogy ha CB-t kell váalsztani akkor közölük jön valaki.

Amit én még eltudok képzelni az a DE húzás még. Személy szerint ha nem OL, akkor legyen DE. Bennett és Avril mögé nagyon kell még egy jóféle pass rusher DE, ezt a 2.körben be is lehet húzni, pl.: Preston Smith, Danielle Hunter, Hou’oli Kikaha, Eli Harold.

Tehát a 2.körben OL-t várok, nagyon várjuk hogy az is lesz, de CB, WR vagy DE húzás is lehet. Később már szinte minden posztra jöhet erősítés, a depht bővítése. OT, DT, OLB, S és QB érkezésére is lehet számítani. Mivel depht szinten nem állunk jól ezeken a posztokon. 5-6-6.körben én mindenképpen olyan projekt játékosokra számítok akiket senki nem ismer; az egyetemi foci 2-3. osztályából jönnek; DT volt a posztjuk és OG-t akarunk csinálni belőle; nagyon atletikus CB/FS keverékek; gyors, mozgékony OLB-k, stb. Én ezeket már megszoktam, de nyílván a draft 3. napján fel fog húzni.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

seahawks.hu