A Drafton még elérhető legjobb játékosok

Hajnalban elkezdődött a 2015-ös NFL Draft így az első ahogyan mondani szokták már történelem. Az első körben kimentek a legjobb prospectek de még mindig remek játékosok érhetőek el a csapatok számára. Sőt a jelenlegi keretek jól megmutatják, hogy az NFL-ben nem jelent sokat a kiválasztás köre, hiszen a jelen meghatározó alakjainak többsége is a későbbi körökben került be az NFL-be.

Randy Gregory, OLB, Nebraska

Gregory egyértelműen a legjobb még elérhető pass rusher és nemrég még Top 10-es játékosnak számított. A játékával kiemelkedett az évfolyamából de megbukott a Scouting Combine drogtesztjén így kikerült az első körből de a második kör elején biztosan elkel majd. Gregory egy magas és nagyon szívos 3-4-es külső linebacker prospect aki kitűnően teljesít a futójáték ellen. Azonnal bevethető az NFL-ben is de mindenképpen javítani kell a technikáján és a pass rushon is.

Jaelen Strong, WR, Arizona State

A szakértők és az elemzők megvizsgálják a játékosok minden egyes mozdulatát és nincsenek lenyűgözve Strong sok tulajdonságától de összességében nagyon meg vannak vele elégedve. A csuklósérülése elriasztotta a csapatokat de Nelson Agholor-hoz és Phillip Dorsett-hez hasonlóan elsőkörös ígéretnek számított. Az ereje, a mérete és az elkapásai miatt sokaknak tetszik de problémásnak tartják, hogy nehezen tud elszakadni a védőktől. Ezen azonban segíteni lehet más routeok felrajzolásával. Nagyon fizikális elkapó és a második kör első helyén kiválaszthatja a Titans.

Donovan Smith, OL, Penn State

Smith egy meglepően atletikus nagytestű támadófalemberrel hosszú karokkal rendelkező gyors játékos. Hajnalban hét támadójátékost is kiválasztottak így némileg meglepő, hogy még fent van a listán. A szakértők véleménye szerint sok esetben túl keményen játszik és ez problémát okozhat a jövőben. A Buccaneersnek szüksége van egy offensive tacklere így a második kör második helyén kimehet.

Landon Collins, S, Alabama

Az első körben csak egyetlen safetyt választottak ki Damarious Randall személyében de az Alabama védője is elsőkörös prospect. Collins, aki sokak szerint a legjobb safety, first-team All-American volt a juniorok között 2014-ben, miután vezette a Crimson Tide-ot 103 tackle-el és három interception-nel. A három éves pályafutása során 23 alkalommal volt kezdő. Kiváló volt a futás ellen az egész pályafutása alatt, de a megfigyelők szerint van még mit javítani a lefedettségen, ahogy belép a passz orientált NFL-be.

 

Devin Smith, WR, Ohio State

Smith egy nagyon gyors játékos aki nem csak a felmérőkön hanem a pályán is meg tudja mutatni a gyorsaságát. A tavalyi szezonban 931 yardot, 12 elkapott touchdownt szerzett és 28.2 yardot átlagolt. Ezek igen jó mutatók de a szakértők véleménye szerint még jobban is teljesíthetett volna ha nem lassít le vagy várja állva a labdát a playek során. Minden képessége megvan hozzá, hogy ne csak egy deep catcheré váljon. Elsődlegesen a fizikumán és az elkapásain kell majd fejleszteni de a sebessége miatt veszélyes játékossá válhat és visszahordóként a speciális egységben is bevethető. Az apróbb hiányosságai miatt csúszott ki az első körből.

La'el Collins, OT, LSU

Kemény jobb tackle és guard Draft prospectnek számít. Nagyon jól szerelt a SEC konferenciában ami miatt nagy reményeket fűznek hozzá az NFL-ben is. Az atletikussága hiányzik, hogy jó bal tackle legyen bár jónéhány alkalommal bevetették ezen a poszton is. A szakértők többségének véleménye szerint a jobb oldalon lehetne sikeres, tackle és guard poszton egyaránt.

Eli Harold, OLB, Virginia

Harold igen robbanásveszélyes kitűnő méretekkel rendelkező játékos. Meglepő erővel rendelkezik és hosszú karjai miatt nagyon hatékonyan helyez nyomást a futójátékosokra de pass rush tekintetében átlag alatt teljesít. Outside linebackerként minőségi játékossá válhat a 3-4-es védelemben. Szerencsével beférhetett volna az első körbe de alapból a második körre tartották jónak.

Dorial Green-Beckham, WR, ex-Missouri

Nagyon jó súlypontemelkedésű játékos aki a nehéz labdákat is könnyedén képes elkapni. A pozitívumok ellenére azonban küzd a fizikális cornerbackekkel, nehezen futja meg a routokat és nehezen tudja magát tisztára játszani. Összességében egy tehetséges, jó képességű játékosról van szó de a hírek szerint elég nehéz karakter továbbá problémák vannak a munkaerkölcsével is és a csapatok ezt a két dolgot utálják legjobban. A problémák miatt ki is csúszott az első körből.

Eddie Goldman, DT, Florida State

Könnyedén átjátssza magát a támadófalembereken és a játéka alapján egy igen összetett nose tackle válhat belőle. Nem csak arra lehet használni, hogy betömje a lyukakat hanem az irányítót is meg tudja támadni. Remekül szerepel a futójáték ellen de a pass rush miatt azért veszett az értékéből. Az iskolában bevetették defensive end poszton is de az erőssége egyben a legnagyobb hátránya. 1.-2. körös prospect volt akit a Cleveland Browns falemeberéhez Randy Starks-hoz hasonlítanak.

Jordan Phillips, DT, Oklahoma

Nose tackle aki megfelelő magassággal, súllyal és sebességgel rendelkezik. Tehetsége alapján kitűnően illeszkedik a profi 3-4-es sémához és nagyszerűen szerepel a futójáték megállításában. Nagy hátránya a tapasztalatlansága, még mindig tanulja, hogyan kell kihasználni a fizikai adottságait. Pro Bowl-er szintű nose tackleé nőheti ki magát de ehhez azonban még sokat kell fejlődnie.

Jay Ajayi, RB, Boise State

A Boise State futójára nézve nagy elismerést jelent, hogy Marshawn Lynch-hez hasonlítják. Ahhoz, azonban hogy Lynch-hez hasonló karriert be tudjon futni az NFL-ben még sokat kell dolgoznia de a fizikai adottságai meg vannak hozzá. Ajayi futóstílusa és testmérete nagyon hasonlít a Seahawks futójáéhoz és amennyiben fejleszteni tudja a fizikumát és a stiff armot (elnyomni a védőt nyújtott kézzel) sok mindenben felnőhet a Szörnyeteghez. A futó minhárom down-ál bevethető és nagy fenyegetést jelent a rövid yardos és a goal line szituációkban is.

Tevin Coleman, RB, Indiana

Coleman-t imádják a szakértők az erőszakos futóstílusa miatt. Az ilyen játékosokra használják az igásló kifejezést, minden snapbe hasonló vehemenciával veti bele magát de a stílusán azért változtatnia kell az NFL-ben, hogyha meg akarja hosszabbítani a pályafutását. Az elemzők véleménye szerint nem sémafüggő így bármelyik csapat támadóegységébe be tudna illeszkedni.

Benardrick McKinney, LB, Mississippi State

Az egykori középiskolai hátvéd kiemelkedő linebacker lett a Bulldogs-ban. 36 meccsen volt kezdő és 244 tackle-t ért el a három év alatt. Jó munkabírású de a sebességén lehetne javítani. Virágzik a futás elleni védekezésben és a várakozások szerint a második körben ki fog menni.

(nfl.com, Fotó: dfw.cbslocal.com, pennlive.com, nfl.com, freep.com, chatsports.com)

Címkék: nfldraft