Panthers OTA értékelés

A Panthers értékelte az OTA első hetét. Az alábbiakban öt észrevétel, ami elhangzott a két órás ülésén.

1. Érezni Newton jelenlétét

Az irányító Cam Newton néző volt tavaly az OTA-n a boka műtéte után, de idén a pályán volt és meghatározta a tempót.

Az energiája csütörtök maximumon volt. Úgy lépett a huddle-ba, hogy mindenkivel pacsizott, futott 50 yardot a downfield-en, hogy együtt ünnepeljen az elkapókkal, akik elérték az end zone-t, megtapsolta a tartalék offensive line-t, amikor védelmét nyújtott az irányító Derek Anderson-nak.

"Egy vezető. Mint irányító, vele kezdődik." mondta a wide receiver Ted Ginn Jr..

Newton lelkesedése említésre méltó, és a teljesítménye is a zsebben. Jók voltak a mély dobásai, és megmutatta a védjegyét, amikor sikeres passzokat adott a megszokott célpontoknak, mint a tight end Greg Olsen. Habozás nélkül futott, és teljesen egészségesnek nézett ki.

"Határozottan (fertőző)." mondta a wide receiver Corey Brown Newton energiájáról. "Nagyon lassan kezdtünk, mint offense, de Cam felpörgetett mindenkit, és folyamatosan beszélt, csak beszélt."

2. Brown nagy napja

Apropó Corey Brown, a másodéves elkapónak volt néhány mély touchdown elkapása Newton-tól. Brown azt mondta, felszedett mintegy 10 kilót, és gyorsabb lett. Ez látszott is.

"Egyértelmüen onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk tavaly." mondta Brown. "Cam dolgozik. Én is dolgozom. És megtaláltuk egymást."

Brown a mély útvonalakat futotta csütörtökön. Azt mondta, a súlya szerepet játszott ebben, még mindig alkalmazkodni kell ehhez. A napokban tovább folytatják Brown felkészítését a második évére.

Az elkapó Stephen Hill is megcsinált egy csomó játékot a downfield-en. Hill fejlődését már szerdán értékelték.

3. Az O-line is dolgozik

Ahogy az várható volt, Michael Oher, aki korlátlan szabad ügynökként érkezett, baloldali tackle-ként edzett.

"Jó érzés." mondta Oher. "Végig úgy éreztem, hogy a baloldali tackle az én posztom."

Mike Remmers volt az első csapat jobb oldali tackle-je, ahol lenyűgöző teljesítményt nyújtott a tavalyi év végén. A rookie Daryl Williams, aki versenyezni fog Remmers-el a helyért, a második csapattal edzett jobb oldali tackle-ként.

A guard Trai Turner és Andrew Norwell, akik megszilárdították a helyüket újoncként tavaly a keretben, az első csapat jobb és bal oldali guard-ja volt.

4. Alexander hozzáállása

A defensive end Frank Alexander végzett némi munkát az első csapattal és a vezetőedző Ron Rivera le volt nyűgözve attól, ahogyan Alexander hozzááll karrierjének kritikus pontjához.

Alexander csak egy meccsen játszott tavaly, miután kétszer felfüggesztették az NFL tiltott szerek fogyasztására vonatkozó szabályainak megszegése miatt.

"Frank szép munkát végzett." mondta Rivera. "Megmutatta, hogy éhes. Van egy csomó személyes bizonyítani valója. Azt hiszem, ő is így érzi.. És így is dolgozik. Ez az ő mindent eldöntő szezonja."

5. Young megragadta a lehetőséget

A cornerback Lou Young kitűnt az újonc minicamp során, és kapott néhány labdát csütörtökön is. Kemény terhelést kapott a cornerback Charles Tillman és Bene Benwikere távollétében, és végül intravénás folyadékpótlást kapott a kemény munka után.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com