A Bucs nyit a virtuális valóság felé

Egyre többet hallani manapság az NFL csapatok felkészüléseivel kapcsolatban, hogy milyen modern technológiai vívmányokkal lehet, illetve lehetne azt segíteni. 

Az egyik legmodernebb, és talán legszórakoztatóbb módszer, ha a játékosok tanulásának szempontjából segítségül hívják a virtuális technológiát. A Tampa Bay Buccaneers soha nem zárkózott el a technikai újítások elől, tegnap pedig a csapat bejelentette, hogy az NFL-ben az elsők között fogják ők is használni az új technikai vívmányt. Egész pontosan a SIDEKIQ szimulátor, futball szoftverét.

A céljuk ezzel az irányító, Jameis Winston segítése. Aki az augusztus 1-én kezdődő edzőtáborban, afféle felkészülési kiegészítésként már használni fogja a kütyüt. Ráadásul a Bucs lesz az első csapat, aki már az utánpótlás felkészítésében is alkalmazni kívánja azt.

“Nagyon izgatottak vagyunk ettől az új technológiától, melynek az lesz a feladata, hogy összekösse a munkát a pályán, és a tanulóteremben is, az irányítóink számára. Nyilvánvaló, hogy ezzel nem tudjuk a valós pályán történő eseményeket teljesen leszimulálni, ahol a játékosaink a valódi akcióra számíthatnak. Azonban ez a virtuális technológia lehetővé teszi számukra, hogy fokozzák a tanulás élményét. Anélkül, hogy még több időd kelljen az edzőpályán tölteniük.” – mondta Jason Licht.

Mivel a virtuális technológia egyre nagyobb tért nyer el mind az iskolai, mind a profi sport világában is. A SIDEKIQ az első olyan szimulátor, amely lehetővé teszi, hogy kompletten installálják a gépbe az egész playbookot, és az ellenfél playbookját is. A rendszer ráadásul teljes egészében hordozható, csak egy speciálisan kialakított könnyű headseatet igényel, amely együtt működik a szabadalmaztatott szoftverrel, amit akár egy okos telefon segítségével működésbe tudunk hozni. A szemüveg pedig számítógépes grafikán tálalja a játékos számára azt a valósnak tűnő szituációt, amellyel később akár a pályán is találkozhat.

És bár a technológia valóban egyre népszerűbb a középiskolai és főiskolai csapatok között is, az EON Sport, már nagyon várja, hogy egy NFL csapattal dolgozhasson együtt termékével. És persze ők is nagyon izgatottak, hogy mit hoz ki a dologból a Buccaneers. A jövő nagy irányítótehetségei pedig potom 125 dollár mellett, azon túl, hogy személyre szabott edzésprogramot kapnak a Bucs Cannonfire QB Klinikáján, még a játékszert is kipróbálhatják.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com