Adrian Peterson megkapta amit akart

Tegnap bejelentették, hogy a Minnesota Vikings átstruktúrálta sztárfutójának, Adrian Peterson-nak a szerződését. A futó boldogtalan volt csapatánál a visszatérése után és a legtöbb hírforrás arról számolt be, hogy Peterson a megfelelő támogatás hiánya miatt volt dühös a csapatára. Páran azért mégiscsak feltételezték, hogy Peterson a szerződése miatt nézett rossz szemmel a csapatára.

Ha az utóbbi feltételezés volt helytálló akkor mostanra megnyugodhatott Peterson. A korábbi szerződése három évig volt érvényben és 44 millió dollárt ért a futó számára. Ez most sem változott csak alakítottak az éveken. Főként a garantált összeggel variálták.

Az átstruktúrálást követően a futó 15,4 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában. Ebből 11 millió dollár az alapfizetése, 2.4 millió az időarányos és 2 millió dollár az időarányos bónusz. Peterson garantált keresete 13 millió dollár az idei szezonban.

A 2016-os szezonban is 13 millió dollárt kap majd Peterson garantáltan de ebbe még a Vikingsnak is lesz beleszólása. A csapatnak a szezon harmadik napján érvényesítenie kell a futó 5 millió dolláros kerettagsági bónuszát.

A 2017-es (a szerződés utolsó éve) szezonban 18 millió dollár jár a játékosnak. 11.75 millió dolláros alapfizetés és 6 millió dollár kerettagsági bónusz szerepel a játékos neve mellett.

Az átalakítás előtt a háromszoros Pro Bowler játékos éves alapfizetése 12.75 millió, 14.75 millió és 16.75 millió dollár volt a következő három szezonban.

(nfl.com, Fotó: theguardian.com)