Jameis Winston ügye marad Orlandóban

Mint korábbról ismert, Jameis Winston viszontkeresetet nyújtott be korábbi vádlója Erica Kinsman ellen. Az ügy tárgyalásának helyszínét a floridai hatóságok az állam közepén található Orlando városába tették. Winston és ügyvédje azonban szerette volna elérni azt, hogy az eljárás Tallahassee városába kerüljön, ahol 2012 decemberében az alap ügy is történt.

Az újdonsült NFL irányító rágalmazás és üzleti kapcsolat rontása okán benyújtott keresetének tárgyalása, Anne C. Conway kerületi bíró döntése alapján azonban marad Orlandóban.

Az indokolás kitér arra, hogy az érintett felek valamint a tanúk nagy része is Közép-Florida területén élnek, s Jameis Winston számára sem jelenthet a két város közötti távolság kényelmetlen utazási körülményeket, figyelembe véve a keresetet benyújtó sporttal kapcsolatos tevékenységét is.

Bár az indokolás nem tartalmaz erre vonatkozó utalásokat, mindenki beleláthatja a döntésbe, hogy az irányító egyeteme, az FSU Tallahasse városában van, így előfordulhatna, hogy az ottani bírák döntésében ez nyomhatna majd akár valamit a latban. Az ügy előreláthatólag 2016 nyaráig is eltarthat.

A szurkolók azonban nem csüggednek e kis közjáték miatt. Továbbra is bíznak Winstonban. Egy felmérés alapján a megkérdezett szurkolók 60%-a szerint Jameis a 2015-ös idényben 20-29 közötti TD passzt oszt majd ki. 22% mondja, hogy ez a szám 10-19 között lesz. 15% annyira optimista, hogy ezt a számot legalább 30-ra becsüli. Ez a statisztika még Tom Brady-nek is “csak” 5 idényben jött össze, vagy pl. Ben Roethlisberger-nek két ízben. S van csekély 3% is, akik ezt a számot 10 alá teszik.

Akárhogy is, a Jameis Winston kontra Erica Kinsman huzavona továbbra is folytatódik. Újdonsült irányítónk most úgy tűnik nyerő helyzetben van. Azonban a tárgyalás az csak tárgyalás. Reméljük nem lesz olyan fordulat, ami kizökkentheti a játékost a ritmusból s így ennek látható nyoma nem lesz a pályán!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com