Előszezon - Colts @ Eagles

olines.jpgVasárnap este az Eagles lejátszotta az első előszezon meccsét az Indianapolis Colts ellen. A mérkőzésen az előre bejelentettek szerint nem játszott Sam Bradford, ő a következő szombati Ravens elleni meccsen fog debütálni. Szintén hiányzott a 3 legjobb belső linebacker: Kiko Alonso még nem tért vissza agyrázkódása után, Kendricks és Ryans pedig kisebb sérülések miatt, óvatosságból hagyták ki a meccset. DeMarco Murray pedig ugyan aktív volt, de nem lépett pályára. A Colts oldalán T.Y. Hilton, Frank Gore, és Vontae Davis voltak a legnagyobb hiányzók.

A kezdők egyik oldalon sem voltak sokat a pályán, Andrew Luck másfél driveot, Mark Sanchez két driveot kapott, és a második negyedre a többi kezdő is szinte kivétel nélkül elhagyta a pályát. Tipikus első preseason meccs volt, egyik csapat sem játszott nagyon magas szinten, és természetesen gameplan sem volt egyik oldalon sem. A mieink azért koncentráltabbnak tűntek és kevesebb hibát vétettek, így az első félidőben jelentős előnyt szedtek össze (nem mintha ez egy előszezon meccsen különösebben számítana), míg Colts TD-re egészen a 3. negyedig kellett várni.

Nézzük először a pozitívumokat:

  • A kezdő támadófal biztatóan mozgott. A futásnak hatékonyan csináltak helyet, és igazán komoly nyomást nem engedtek az irányítóra. Az első csapat guardjait külön is érdemes volt figyelni, és sem Barbre, sem Gardner nem lógott ki lefelé az egységből.
  • A futók közül Kenjon Barnernek volt a legjobb napja, a tavaly látottaknál sokkal jobban mozgott, és elért egy futott TD-is. A nagy játéka viszont a speciális csapatban volt, egy 92 yardos TD-re visszahordott punt képében.Raheem Mostert pedig nem csak a már ismert sebességét mutatta meg, hanem erőszakosan és határozottan futott az inside zone futásoknál. Ryan Mathews csak kétszer cipelte a labdát, de ez alatt is lehetett látni, hogy ő más szint.

  • Az elkapóknak nem volt egyszerű dolguk az irányítók pontatlan játéka miatt, sokszor kellett nyújtózkodniuk igazi kórházpasszok után, kitéve magukat nagy ütközéseknek is. Nelson Agholor figyelemre méltó volt, Sanchez reménytelennek tűnő passzából szerzett egy remek TD-t.Agholor egyébként is kiemelkedett fordulékonyságával, curl-útvonalakról lefordulva többször is sikerült yardokat szereznie az elkapás után is. Voltak azért újonc hibái is, 2 passzt elejtett, egy nehezet és egy egyszerűt, mindkettő first down lehetett volna. Az újonc tight endek közül Eric Tomlinson emelkedett ki, 5 elkapott passzával. A veteránok közül Matthews és Austin is hozta amit tud, pontosabb passzokkal többet is tudtak volna. Trey Burton vetődve kapott el egy passzt, de az igazi nagy játéka az első playből lehetet volna, amikor méterekkel verte emberét, azonban Sanchez borzasztó passza miatt semmi sem lett a dologból. A leglátványosabb elkapást Rasheed Bailey mutatta be, aki Tebowt segitette ki ezzel az elkapással:
  • A kezdő, sőt a második számú védőfal ellen is szinte lehetetlen volt futni, a félidőre 40 futott yardig sem jutottak el a Colts futói. Bennie Logan különösen élen járt a futások ellen. Taylor Hart pedig a speciális csapatban villogott. A linebackerek is szépen teljesítettek a futás ellen, leginkább Brad Jones és Emmanuel Acho emelkedett ki, ők a kezdők sérülése sokat is voltak pályán. Jordan Hicksnek voltak újonc hibái, de ő is odaért néhány szerelésre.

mihaliksack.jpg

  • Brandon Graham szépen levédekezett egy screen passzt, ami azért érdemes kiemelni, mert korábban ez nem volt erőssége. Most azonban a helyén volt, és a futó csak minimális 3 yardos elkapást tudott csinálni. Graham egyébként is aktív volt a kevés pályán töltött snapjében is. Bryan Braman pedig többször eredményesen terrorizálta a cseréket és azok cseréit a második félidőben, egy látványos fumble-t is kiharcolt Brian Dawkins stílusában.
  • Marcus Smith sok időt töltött a pályán, és az első félidőben volt néhány pozitív játéka. A futás ellen jól helytállt, nem nyomták el olyan könnyen, mint tavaly. Passz védekezésben többször is jól követte az emberét, egy alkalommal például Fleenert tudta szorosan fogni egy hosszú útvonalon, és Hasselbeck nem is tudta eljuttatni a tight endhez a labdát.

barnertd.jpg

  • Az újoncok közül még az edzőtábor alatt igazolt OLB, Diaheem Watkins volt elég aktív, valamint Brian Mihalik is mutatott jó játékokat, többek között sackelte is Brian Bennett irányítót.
  • Az újjászervezett secondary nem volt rossz, bár kommunikációs hibák még akadtak, például amikor Maxwell és Jenkins ugyanazt a mély zónát próbálta védeni, így Philip Dorsett könnyen csinálhatott egy nagy elkapást. Egyébként többnyire szorosan tudták őrizni a Colts elkapókat, Luck többször is kereste a hosszú passz lehetőségét az elején, de a coverage miatt meg kellett elégednie rövidebb átadásokkal. Eric Rowe-nak voltak jobb és rosszabb sorozatai, a legnagyobb játéka a Dorsett ellen kiharcolt fumble volt, amivel jóvátette, hogy az elkapás előtt lemaradt a receiverről.Rowe-nak még technikailag van miben javulnia, többször előfordult túlzottan nagy helyet hagyott az elkapóknak. A többiek közül E.J. Biggers mutatott be néhány szép játékot, jól tapadt az ellenfél elkapóira. Ed Reynolds is lépéseket tett a csapatba kerülés felé, jól mozgott a mély zónában és kétszer leszedte Bennett passzait.Chris Prosinski is igazolta, hogy nem véletlenül emelték ki teljesítményét az edzések során, mindig a labda közelében volt és ő szerezte meg a Rowe által kiütött labdát. Chris Maragos is megmutatta miben jó, ő is elért egy fumble-t.
  • Kellyék nagy hangsúlyt helyeznek a labdaszerzésekre, különösen a fumble-ök kiharcolására. Jó volt látni, hogy ez megvalósul: összesen 4 fumble-t harcolt ki a csapat.

agholor.jpg

A negatívumok:

  • Mindegyik irányító bizonyította, hogy miért ott van a depth charton, ahol. Mark Sanchez különösen pontatlan volt, mindössze 2 passzát tudták elkapni az elkapók, és bár az egyikből TD lett, ez inkább Agholor érdeme. Legalább 2 biztos TD maradt a kezében, az első támadó playnél Trey Burton szabadult meg a védőktől, később pedig Jordan Matthews játszotta tök üresre magát, azonban Sanchez mindkétszer elhibázta a célpontot. Barkleynak voltak jó passzai, de összességében most sem látni az előrelépést az előző évekhez képest. Alapvetően 2 problémával küzd évek óta: nem kezeli jól a nyomást, és erőtlenek a hosszabb passzai. Ezek most is kijöttek nála, dobott egy interceptiont, mert a szemből érkező védő felett el akarta dobni a labdát, azonban a védő bele tudott érni és a labda a LOS-en helyzkedő társa kezébe pottyant.A közép és hosszú távú passzait továbbra is sokszor fájdalom nézni, ezek inkább löbbölésnek nevezhetőek, a labda megszárad a levegőben. Matthews és Austin is jól helyezkedett 1-1 ilyen passznál, de éles meccsen kezdő cornerek ellen ez életveszélyes lenne. Elmondható, hogy a redzone-ig el tudja vezetni a csapatot, ott azonban most is megáll a tudomány, tegnap sem dobott TD-t. Tebowban sem kellett pozitívan csalódnunk sajnos. Látszott, hogy dolgozott a dobómozdulatán, és egy driveot viszonylag szép passzokkal mezőnygól lehetőségig elvezetett. Azonban ahogy telt az idő, és a nyomás is nőtt rajta, egyre inkább szétesett a mozgása, sokat várt, nem látta meg az üres elkapókat, többször is földre tudták vinni. Látványos volt az is, hogy bár a dobó mozdulatán dolgoztak, sokszor még mindig lassan vette fel a dobó pozíciót, a lábmunkája nem túl jó a zsebben. Az igazsághoz tartozik, hogy gyengébb védelmet kapott, mint Barkley, mert neki inkább már a cserék cseréi jutottak a támadófalban. Különösen a jobb tackle-ként játszó Kevin Graf engedett sok nyomást. Az is elmondható Tebow mellett, hogy ő legalább elért egy futott TD-t. Szóval Ryan Day Qb edzőnek lesz mivel dolgoznia a héten mindhárom játékossal.

graham.jpg

  • A csere ILB-k passz ellen már kevésbé brillíroztak, mint futás ellen. Luck és a többi irányító is rendre megtalálta rövidebb passzokkal a pálya közepén helyezkedő elkapókat. Persze aggodalomra nincsen ok, hiszen Alonso és Kendricks visszatérésével ez is javulni fog.
  • A szerelésekkel még akadtak gondok, látszott, hogy az edzéseken nem kellett élesben szerelni a játékosoknak. A Colts futott TD-nél különösen csúnya volt, ahogy a redzoneban Jaylen Watkins, Travis Raciti és Jordan Hicks is szerelést hibázott egyazon játéknál.
  • Marcus Smithnél azért a negatív rovatba is kerül valami. A második félidőre eléggé eltűnt, úgy tűnt elfáradt, ami persze betudható az edzőtábornak is. Mindenesetre azt várta volna az ember, hogy a tartalékok ellen a második játékrészben jobban érvényesülhet, de rendre fel tudták tartóztatni a csere falemberek. A passrushban kell még a legtöbbet fejlődnie a látottak alapján.
  • Cody Parkey sem brillírozott, egy extra pontot elhibázott (idén már a 15 yardosról jön a snap), és egy hasonló távolságú mezőnygólt is. Érdekes, hogy a 32-33 yardos rúgások ellen mintha be lett volna oltva, viszont 40 és 48 yardról is betalált. Ezzel jó lenne, ha kezdene valamit a csapat.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu