Gosder Cherilus és a Bucs megállapodtak egy két éves szerződésben

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Tampa Bay Buccaneers támadófalának egyik legjobb játékosa, a jobb oldali tackle Demar Dotson súlyos térdsérülést szenvedett az első felkészülési meccsen. A játékos pótlására Gosder Cherilus két évre aláírt Tampába.

A jobb oldali tackle 2,5 milliót fog idén bezsebelni, ebből 1,5 millió az alapfizetése, és még 1 milliót szakíthat különféle roster bónuszokkal. Majd 2016-ban is hasonló marad a keresete, azonban ebben az évben már feltornázhatja egészen 3,5 millióig is, ha sikerül kezdőként a keretben ragadnia, és a snap-pek legalább 75%-nál a pályán lesz jövőre.

Érdekes számok és szerződési idők ezek a nemrég még nagyobb gázsit kibulizni akaró Demar Dotson számára. Főleg, hogy most még sérüléssel is bajlódik. Cherilus szerződésének a hosszát többen is megkérdőjelezik ugyanis, hiszen ha csak pár hétre helyettesíteni érkezett vajon miért nem egy éves kontraktust írtak vele alá? Többek szerint Dotson felépülése után ismét át fog kerülni a másik oldalra, hogy a jelenleginél kissé szikárabb falat alkothasson a Bucs.

Cherilus-t még a 2008-as draft első körében hozta el a Lions, a 17. választási lehetőséggel. És egyáltalán nem kellett csalódniuk. Nagyon gyorsan megszerezte a kezdő pozíciót a csapatban. És már első szezonjában 16 mérkőzésből 13-on kezdő is volt. Aztán szépen az is maradt egész pályafutása során. A 2013-as holtszezonban a liga legjobban fizetett jobb oldali tackle-je lett, miután aláírt egy öt éves szerződést az Indianapolis Colts-szal. Le is játszott a következő két idényben 29 mérkőzést. Ám a 2014-es szezon idő előtt véget ért számára egy térdsérülés miatt. Majd idén a költségvetési sapka oltárán megvált tőle a Colts, már a felkészülés kezdete előtt. Többen gondoltak itt a sérülésére, de ennek állítólag semmi köze a dologhoz. Cherilus térde már teljesen egészséges, ha lehet hinni a pletykáknak.

Lovie Smith végre felismerte azt, hogy forgathatja a támadófalat jobbról balra, majd előröl hátra, Dotsont akkor sem fogja tudni pótolni olyan játékosokkal, akiknek jóformán még NFL tapasztalatuk sincs. Így egyértelműen jól döntött Cherilus leigazolásával. Itt persze benne lehet a dologban a tavalyi “Mankins effekt”. Azt értem ezalatt, hogy a tackle kicsit későn csatlakozik a gárdához, és félő, hogy nem lesz elég ideje elsajátítani a rendszert, valamint megszokni, és felvenni a társak ritmusát.

Ha megnézzük ebben a pozícióban a Bucs keretmélységét láthatjuk, hogy olyan opciók álltak volna rendelkezésünkre, mint Patrick Omameh, akiről inkább ne is mondjunk semmit. Kevin Pamphile, akinek mindösszesen két meccsen volt tapasztalata kezdőként a tavalyi évben. Az újonc Donovan Smith. És bár hiába tehetséges, az újonc szóval úgy gondolom mindent elárultam. Valamint Edawn Coughman, és Reid Fragel. Na ők meg kicsodák ugye? Egyikük sem játszott még NFL mérkőzést. Így tehát a legjobb dolog ami jelenleg történhetett ezzel a támadófallal, az ez a szerződés. Pedig egy pillanatra reggel már megijedtem, hisz a net böngészését a csapat hivatalos oldalán kezdtem meg, ahol a Bucs kegyelmet nem ismerő, PR gépezete elakarta velem hitetni a tegnapi edzések után, hogy Reid Fragel igéretes jobb oldali tackle. Hát nem. Nem az.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com