Eagles poszt áttekintő - Támadósor

murraysign.jpgTöbb mint két hete tart már az edzőtábor, így ideje, hogy a védelem után megszemléljük a labda másik oldalát is. A Chip Kelly kizárólagos felségterületére tartozó támadóknál talán még nagyobb személyi változások történtek a holtszezonban, mint a védelem sorai között. Míg a védők esetén mindenki egyetértett azzal, hogy a secondary szinte teljes megújításra szorul, addig a támadóknál közel sem volt ilyen egyértelmű a helyzet. Azonban Kelly úgy látta, hogy az előző évek támadó emberanyagával nem lehet teljes mértékben megvalósítani azt, amit a csapat számára elképzelt, és elmúlt két évben látottak után további fejlődés ezen a területen nem várható. Ezért Kelly mester a támadóknál is kulcsfontosságú változtatásokat hajtott végre.

Mindjárt egy szurkolók számára megdöbbentő lépéssel indított, és a Billshez cserélte a LeSean McCoyt, aki 2 éve még az NFL legeredményesebb futójátékosa volt, azonban tavaly az átlagai jelentősen visszaestek. McCoy helyett a szabadügynök piacról olyan futók érkeztek, akiknek a játékstílusa jobban illik a Kelly által játszott zóna-blokkolásra és erőre épülő futójátékhoz. Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy Frank Gore fogja betölteni ezt a szerepet, de a 49ers korábbi futója végül bejelentése ellenére nem ide, hanem a Coltshoz irt alá. Így viszont még nagyobb hal érkezhetett, hiszen végül DeMarco Murray írt alá a csapathoz, aki a csoport rivális Cowboys színeiben vezette a ligát az előző szezonban. Rajta kívül további erősítés is érkezett az egykori első körös futó Ryan Mathews személyében.

Még magukhoz sem térhettek a szurkolók az előző csere után, már jött a következő blockbuster trade. Nick Foles, az előző szezonban nem tudta megismételni a 2013-as remeklését, és sérülése után pályára kerülő Mark Sanczhezzel sem gyengült a korábbiakhoz képest az irányító játék. Így végül Folest a Ramshez cserélte a csapat Sam Bradfordért, és további draftjogok is gazdát cseréltek. Érkezett Tim Tebow is, aki 2013 után ismét megpróbálhatja bebizonyítani, hogy lehet rá számítani irányítóként a profik között.

A tavalyi elsőszámú elkapót, Jeremy Maclint nem tudta megtartani a csapat. Bár a szabadügynökké vált játékos maradni szeretett volna, és korrekt ajánlatot is kapott az Eaglestől, azonban a Chiefs jelentősen ráígért erre. Ráadásul Kansasban várta Andy Reid, és a hazatérés lehetősége is, hiszen Missouriból származik. Így végül túl sok minden szólt a Kansasbe költözés mellett. Ezek után nem volt meglepetés, hogy a drafton újabb erősítés érkezett Nelson Agholor személyében az elkapó posztra.

A támadófalban is történtek változások. Todd Herremans elküldésére sajnos számítani lehetett, mert a közkedvelt guard az utóbbi években egyre többször küzdött sérülésekkel, és az évek múlása is kezdett meglátszani játékán. Kevésbé tűnt előre tervezettnek a másik kezdő guard, Evan Mathis kirúgása. Mathis már az előző évben sem volt megelégedve a fizetésével annak ellenére, hogy 33 évesen is liga jól fizetett guardjai közé tartozott. Azonban olyan hírek is jöttek, hogy a legjobban fizetett guard szeretne lenni az NFL-ben. Igényeit hangsúlyozandó a tavalyi év után idén ismét egyedüli játékosként távolmaradt az OTA-k önkéntes részétől. Ez már valószínűleg sok volt Kellynek, hozzátéve azt is, hogy az említett problémák miatt a csapat már régóta aktívan szerette volna elcserélni a játékost, de nem érkezett ajánlat. Így végül elküldték a játékost, amit egyébként az ügynöke korábban maga is kért. Viszont így nehezebb helyzetbe került a csapat ezen a poszton, hiszen a drafton nem húzott a csapat guardot, csak draftolatlan szabadügynökök érkeztek. Mellettük pedig tapasztalt játékosként csak Jared Wheeler és John Moffitt csatlakoztak a csapathoz.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu