Agyrázkódást szenvedett Robert Griffin III

Robert Griffin III továbbra sem találja régi önmagát.

A Washington Redskins hajnalban 21-17-re legyőzte a Detroit Lions csapatát de üröm is került az örömbe. A hazai csapat irányítóját folyamatosan támadták és folyamatosan megütötték az ellenfél védői és végül agyrázkódás miatt kiszállt a mérkőzésből.

A fővárosi csapat szurkolói azért némiképp fellélegezhetnek mert szerencsére RG3-nak most nem a térde sérült meg hanem agyrázkódás miatt kellett befejeznie a találkozót.

A hírt Jay Gruden vezetőedző megerősítette. Gruden elárulta, hogy RG3 részt fog venni a szokásos agyrázkódás protokollon. Továbbá elárulta, hogy az irányítója válla rendben van és a sérülés ellenére továbbra is Ő a Redskins kezdő irányítója.

"Attól függetlenül, hogy mennyi ideig lesz távol továbbra is úgy gondolom, hogy Griffin a kezdőirányítónk. De jelenleg várnunk kell és végig kell menni az egész procedúrán és majd meglátjuk, hogyan alakul a felépülése." - nyilatkozta Gruden.

Griffin kontakt nélkül elvesztette a labdát majd mikor rávetette magát a játékszerre több Lions is ráugrott. A sérülés ellenére a mutatott produkció sem nyugtathatja meg a Redskins edzői stábját. Griffin-nek öt passzkísérlete volt amelyből csak 2 volt sikeres. 8 passzolt yardot és 0 futott yardot szerzett.

RG3 gyenge teljesítményében nagy szerepet játszott a még nála is gyengébben teljesítő offense fal. Az irányító négy driveot vezethetett a mérkőzésen. Ez idő alatt három alkalommal sackelték a védőt és még két fumble is a nevéhez fűződik.

A sérülés miatt RG3 nagy valószínűség miatt ki fogja hagyni a harmadik előszezon mérkőzést amivel még több játékidőhöz juttatja majd a Colt McCoy Kirk Cousins párost. McCoy 6-ból 5 jó passz, 80 yard és 1 TD, míg Cousins 12-ből 8 jó passz, 91 yard és 1 TD. Ha nem változik a helyzet Griffin az idei szezonban kikerülhet a kezdőcsapatból.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com, washingtonpost.com)