Rivera elégedett volt a tempóval

A Carolina Panthers az előszezon nyitó utáni első edzést előbb fejezte be, de nem a hőség miatt, hanem azért, mert tikkasztó játék tempót nyújtottak.

"Az igazság az, hogy 12 perccel előbb fejeztük be az edzést, mivel igazán jó munkát végeztek." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "No-huddle-t gyakoroltunk a második sorozatban, és 18 játékot játszottak 10 perc alatt. Mozgásban voltak. Jó volt a tempó, és siettettük a labdát. Ez az, amit kerestünk. Nagyon jól reagáltak a két nap szünet után. Nagyon elégedett voltam."

Váratlanul a defensive end Charles Johnson még egy pihenőnapot kapott. Johnson, aki nem edz több mint egy hete egy vádli sérülés miatt, úgy volt, hogy visszatér hétfőn, de ez nem tartott sokáig.

"Még mindig úgy érezte, hogy egy kicsit fáj, így kivettük onnan." mondta Rivera. "Ez csak a fájdalom. Ott volt és azt mondta: "Tudod, elkezdtem csinálni és megéreztem."

Az elkapó Kelvin Benjamin egy nagy ütést kapott a hátára a Buffalo Bills elleni meccsen és korlátozott munkát végzett hétfőn. Ugyanakkor a defensive tackle Kawann Short (hát) és az újonc linebacker Shaq Thompson (combhajlító) visszatért az edzésekhez, miután kihagyták a Bills elleni meccset.

Thompson, a Panthers első körös választása igyekszik pótolni az elvesztegetett időt. Rivera úgy véli, hogy egy újonc nem igazán kész, amíg nem vett részt 5000 snap-ben.

"Valószínűleg valahol 350, 400 körül jár. Többre van szükség." mondta Rivera. "Hosszú út áll előtte. Dolgozott az első és a második csapattal is, próbáljuk megtalálni, hova hogyan illik. Egy keverék dolgot akarunk csinálni vele."

Rivera szerint több játékos is kiemelkedőt nyújtott a Buffalo elleni meccsen. Kiemelte a defensive end Rakim Cox és Arthur Miley teljesítményét, akik jutalmul az első csapattal gyakorolhattak hétfőn, és a defensive tackle Terry Redden-t. Rivera örült az újonc futóknak is, Cameron Artis-Payne-nek és Brandon Wegher-nek, valamint a passz védelemnek, amit mind a három támadó vonal biztosított.

Egy vizsgálat során kiderült, hogy eltörött a karja a tight end Jamie Childers-nek a Bills ellen. Childers sérült listára került, a helyére a punter Matt Wile került, aki a második alkalommal lett leigazolva, mióta a tábor elkezdődött. A másik Panthers játékos, aki megsérült a meccs során, a cornerback Teddy Williams, aki ki is hagyta az edzést és az agyrázkódás során szükséges protokollt járja végig.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu