Reggie Wayne Hazafi lett

A veterán Reggie Wayne március óta szabadügynökként tengette az életét de tegnap bejelentették, hogy az elkapó visszatér az NFL-be.

A csapatválasztás pedig nem is sikerülhetett volna érdekesebben ugyanis Wayne a rivális New England Patriots játékosa lett. A hírek szerint egyéves szerződést írtak alá a 36 éves elkapóval.

Wayne korábban kijelentette, hogy folyatni akarja a pályafutását és kérőkből sem szenvedett hiányt. Állítólag a Patriots mellett, a Baltimore Ravens, a Houston Texans, a Green Bay Packers és a Denver Broncos csapata is érdeklődött iránta. A legérdekesebb a legutolsó csapat lett volna mert Wayne Denverben újra együtt játszhatott korábbi irányítójával Peyton Manning-el de a vezetők nyilatkozatai alapján erre volt a legkevesebb esély.

A Patriots vezetőedzője Bill Belichick mindig is elismerően beszélt Wayne-ről mint ellenfélről. Az idei szezonban most már a keretéhez fog tartozni és a vezetőedzőtől amúgy sem áll távol a veteránok bevetése. A Hall of Famer linebacker Junior Seau 37, a running back Fred Taylor pedig 33 éves volt amikor a csapatához került.

A képességei, az elismertsége és a múltja ellenére is azért be kell vallani, hogy Wayne elsősorban a sérülések miatt csatlakozhatott a Patriotshoz. Julian Edelman kiesett pár hétre, Brandon LaFell PUP listán van, a tartalék Aaron Dobson, Brian Tyms párosa is kisebb sérüléssel bajlódik és Brandon Gibson pedig hétfőn IR lisátára került.

Wayne-t a 2001-es Draft első körének 30. helyén választotta ki a Colts. Pályafutása során 1.070 elkapásból, 14.345 elkapott yardot (legeredményesebb az aktív játékosok között) és 82 elkapott touchdownt szerzett. Hat szezonban beválasztották a Pro Bowl és három szezonban az All-Pro keretbe.

Fotó: boston.cbslocal.com, zimbio.com