Connor Barth ismét Tampában

Connor Barth neve nem ismeretlen a vérbeli Bucs szurkolók előtt. Hisz csapatunk egyik legtöbb rekordot fenntartó rúgójáról van szó. Akitől megváltunk a tavalyi holtszezonban.

Akkor Patrick Murray szorította ki a keretből, persze nem szólt Barth mellett sem fizetése, sem kora, sem korábbi sérülése, melyet egy jótékonysági kosárgálán szedett össze. Korábban öt szezonon keresztül volt a Bucs tagja. 84,3%-os pontossággal rugdalta a mezőnygólokat, és soha egy extra pontos kísérletet sem hagyott ki karrierje során. Tavaly a Denver Broncos csapott le rá. Játszott is a szezonban. Akkor 16 mezőnygól kísérletéből mindösszesen egyet hibázott csak el. Azonban most mégis megvált tőle a Denver. Állítólag azért, mert nem bírja megfelelően kezelni a kezdő rúgásokat.

Nem csoda tehát, hogy a Bucs ad egy esélyt korábbi rúgójának, bár szerződése azért jelentősen módosult az itt töltött időkhöz képest. Jóval csekélyebb összegről is van szó, ráadásul úgy van kialakítva, hogy a rúgó ismét bármikor könnyen kirakható legyen a keretből. Én pedig nem akarok rosszmájú lenni, de nem hiszem, hogy Patrick Murray-től válna meg a csapat szeptember 5.-én.

Főleg, hogy teljesítménye jócskán vissza is esett már erre a holtszezonra Barth-nak. Mezőnygóljainak mindösszesen a felét tudta értékesíteni a felkészülési időszak alatt. Négy extra pont kísérletéből pedig egyet elbaltázott. Bár mint tudjuk itt már nehezítő körülmény, hogy hátrébb kell azt elvégezni, de akkor is. És az sem fog mellette szólni, hogy a Bucs-nak is olyan játékosra lesz szüksége, aki tudja kezelni a kirúgásokat is.

Ha pedig már a speciális egységről beszélünk, említsük meg, hogy újabb punterrel is bővült a csapat. Karl Schmitz és Michael Koenen mellett most már Jacob Schum is versenyezni fog a melóért. Szerencsére puntereink eddig jó munkát végeztek az idei holtszezonban. Kiemelkedő volt ez különösen a Bengals elleni találkozón. Szükség is volt rá, hisz Koenen játéka az elmúlt években iszonyatosan csalódást keltő volt.

Schum már tavaly is próbálkozott a Bucs-nál. Akkor végül a gyakorló csapatig jutott, de még a holtszezonban kivágták. A New York Jets-nél próbálhatott szerencsét, a sors fintora pedig az, hogy jobban is produkált mint nálunk Koenen a tavalyi évben. Bár azt hozzá kell tenni, hogy sokkal kevesebb punt elvégzésére kapott lehetőséget. Az viszont nagyon tisztán látszik, hogy a Buccaneers nagyon szabadulna a 3,250 millió dollárt kereső Koenentől.

Schum érkezésével a safety Derrick Wells-nek kellett távoznia.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com