Tökéletes irányítómutatóval kezdett Marcus Mariota

Az idei Draft két legnagyobb kérdése az volt, hogy Jameis Winston 1/1-es lesz-e és hogy melyik helyen fog majd kimenni Marcus Mariota. A sors, de főként a sorsolás alakítása miatt az első tétmérkőzésen egymás ellen mutatkozhatott be az NFL-ben az idei Draft két Top irányítója.

Mariota tökéletes játékkal és NFL rekorddal mutatkozott be a profi ligában. 16 passzkísérletéből 13 sikeres volt, 209 passzolt yardot és 4 touchdownt szerzett (0 interception). A Tennesse Titans fiatal irányítója a 4 TD-jét már az első félidőben megszerezte ami NFL rekordot jelent. Kitűnő teljesítményével tökéletes, 158.3 irányítómutatóval zárt.

Jameis ("Sokak szerint úgyis Bust leszek) Winston első passza picksix lett, 33 passzkísérletből, 210 yardot, 2 touchdownt és 2 interceptiont szerzett. Sok helyen egyből lehozták, hogy az utolsó irányító akinek első passzából picksix lett az Brett Favre volt. Ez a tény igazából semmit se jelent.

Winston bemutatkozása összességében nem volt katasztrofális, pechére pont egy egymás elleni mérkőzésen verte agyon a riválisa. Most mindkét játékosnak a következő mérkőzésre kell koncentrálni. A Titans a Cleveland Brownshoz, a Buccaneers pedig a Saintshez látogat a második fordulóban.

MARIOTA ELSŐ MÉRKŐZÉSÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA

Winston első interceptionje

Winston első TD-je

(nfl.com, Fotó: facebook.com/nfl)