Egy győzelem és kezdés, amit érdemes ünnepelni

Az NFL-ben minden győzelem megérdemelt, de nem minden győzelem egyenlő.

A Carolina Jacksonville Jaguars elleni győzelme után a vezetőedző Ron Rivera választotta ki, hogy kik kapjanak pihenőnapot hétfőn. De a vasárnapi, Houston Texans elleni győzelem után Rivera "Győztes hétfő"-vel jutalmazta a játékosokat.

"Minden győzelem megnyugtató, de az az igazság, amikor nyersz, biztos akarsz lenni abban, hogy a győzelem során azt tetted, amit kellett, és nem az az érzésed, mint a múlt héten." mondta Rivera. "Úgy éreztem magam a Jacksonville elleni meccs után, hogy volt néhány lehetőségünk és néhány dolog, amit  jobban kellett volna csinálni. Ez most egy olyan győzelem, amivel meg vagyok elégedve. Persze, hiányzott egy-két dolog, de ez volt az a fajta győzelem, amiről beszéltem egész héten - a csapat előrébb lépett és azt tette, amit kellett."

A védelem, az egész meccsen a linebacker Luke Kuechly nélkül játszva, továbbra is jól végezte a dolgát, ahogyan tette azt a szezonnyitó második félidejében Kuechly kiesése után. Az offense kiegyensúlyozottabb és alázatosabb volt, mint a szezonnyitón, és a speciális csapat teljesítménye is jobb volt a mezőnypozícióért folytatott harcban.

Ennek eredménye a 24-17-es győzelem, amivel a Panthers 2-0-ra módosította eredményét a szezon elején.

Hasonlóan ahhoz az elvhez, hogy nem minden győzelem egyenlő, ugyanez elmondható a 2-0-ás kezdésről.

Egyesek megemlítik, hogy a Panthers eredménye annak köszönhető, hogy kikkel játszottak - a Jacksonville-el, akik 3-13-al zárták az elmúlt szezont, és a Houston-al, akik az irányító kérdésre keresik a választ. Nos, a Jaguars nem úgy nézett ki, mint egy 3-13-as csapat, miközben megverte a Miami-t vasárnap, és a Texans 9-7-el zárt tavaly, annak ellenére, hogy irányító problémával küzdöttek.

Különben is, milyen csapatokat kellett volna megvernie a Panthers-nek, hogy kiérdemelje az impozáns kezdést a fanyalgók szemében? Az öt NFC csapatból, akik 2-0-al kezdtek, eddig csak egy játszott egy olyan csapat ellen, amely bejutott a rájátszásba tavaly (a Green Bay a Seattle ellen Sunday Night Football meccsen).

Mások gyorsan megkérdőjelezik a 2-0-ás kezdést, mert emlékeznek a tavalyi évre, amikor a Panthers szintén 2-0-al kezdett. A Carolina csak két meccset nyert a soron következő kilencből, majd megnyerni az NFC South-ot egy 7-8-1-es eredménnyel.

"Sokkal többször kikaptunk, és az egy fiatalabb csapat volt." mondta Rivera. "Volt egy csomó oka."

Tavaly, a 2-0 után a Panthers határozatlan időre elvesztette a defensive end Greg Hardy-t, és küzdött a pótlásával. Valamint szembe kellett néznie a valósággal, hogy az irányító Cam Newton, bár visszatért a keretbe, korlátozott munkát végzett egy ideig a boka műtét, valamint egy borda sérülés után, ami miatt ki kellett hagynia az 1. hetet is.

Ebben az évben a Panthers 2-0-al kezdett úgy, hogy Kuechly kevesebb, mint két negyedet játszott, a defensive tackle Star Lotulelei nem játszott egyáltalán -, de mindketten közel állnak a visszatéréshez. Ami Newton-t illeti, régóta nem volt ilyen egészséges.

Ez nem jelenti azt, hogy ez egy sima menet lesz a Panthers-nek. Rivera pihenőnapot adott a játékosoknak hétfőn, így ki tudták pihenni a leghosszabb, nem hosszabbításos meccset a franchise történetében - három óra 39 perc -, és mert tudja, hogy ez egy hosszú szezon lesz, szó szerint és képletesen is.

A lényeg az, nem számít, honnan is nézzük, a 2-0 jobb, mint bármely más alternatíva. Rivera azt akarta, hogy a játékosok hétfőn élvezzék azt, amit elértek eddig, miközben feltöltődnek és összpontosítanak arra, hogy mit szeretnének elérni a pályán.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: wunc.org