Végre van edge rusher a csapatban!

Most már nem lehet kérdéses, hogy ki a legjobb passzsiettető a széleken, a Tampa Bay Buccaneers csapatában.

Miután a vasárnap esti rangadón Jacquies Smith három alkalommal is odaért Drew Brees nyakára, immáron 10,5 sack-ket gyűjtött össze az elmúlt 11 mérkőzésén. Mindezt lenyűgözően, egy-egy elleni szituációkban hajtotta végre. Smith jelenleg négy sack-nél tart a szezonban és bizony robbanásveszélyesebbnek tűnik, mint bárki aki az elmúlt időkben pass rush-sal próbálkozott a Buccaneers csapatánál, immáron Simeon Rice óta.

Csak vegyük példának okáért, ha ebben az ütemben haladna, akár 32 zsákolást is bemutathatna a szezon végéig. Na jó, persze az ellenfeleket tekintve, meg önmagában is ez a szám a legkevésbé sem reális, de nagyon is jól mutatja, hogy Smith-nek minden esélye megvan rá, hogy kétszámjegyű sack-ket regisztráljon a szezonban. Ez pedig valóban senkinek nem sikerült Rice, 2005-ös produkciója óta. A vicces csak az az egészben, hogy a Bucs edzői kétségbeesetten keresték a szélső passzsiettetőket az egész holtszezonban, holott úgy tűnik végig ott volt az egyikük a rosteren.

Közben mondhatnánk nagyon is szépen összeállt a védőfal. Hisz még valaki szintén elindult, hogy kétszámjegynyi zsákolást tudhasson idén magáénak. Ő pedig Gerald McCoy, aki eddig idén minden mérkőzésen bezsákolt egy-egy irányítót. Ugye ezzel a tendenciával neki is meglehetnének szezon végére ezek a meggyőző statisztikák. Azonban neki defensive tackle-ként sokkal nehezebb dolga van, mint Smith-nek defensive endként.

Bár szakértők egyöntetűen azt mondják, hogy Smith sikerének a kulcsa egyértelműen McCoy, de ez nem változtat a tényen, hogy a 2015-ös szezon megkezdése után két héttel Jacquies Smith vezeti az NFL statisztikáit sack-kek terén. Olyan játékosokat megelőzve, mint JJ Watt, Justin Houston, Chandler Jones, és Derrick Morgan. Akik jelenleg mind holtversenyben a második helyen állnak Smith mögött, három sack-kel.

Az pedig hagyján, hogy a Saints irányítóját, Drew Brees-t, háromszor zsákolta be a vasárnapi mérkőzésen, két fumble-t is kikényszerítve. De a Pro Football Focus szerint még a lefedettséget is ő oldotta meg a legjobban a második fordulóban a defensive endek között.

“Ez nagyszerű lenne.” – mondta Smith a kétszámjegyű zsákolások elérése kapcsán. “egy nagyszerű személyes elismerés. De őszintén, én csak boldog vagyok, hogy megvan a győzelem. Ez nagy dolog a csapatunknak, hogy visszatértünk a helyes útra, és elindultunk rajta a csoportgyőzelem felé.”

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com