Kwon Alexander leendő Pro Bowler?

Bár a hónap Kalóza címet Jacquies Smith kapta tőlünk. Aki nem kis meglepetésre még három forduló után is sack leader az NFL-ben. (Pedig még fotó sincs ott róla, teszem hozzá.) Azért valóban nem szabad elmennünk szó nélkül amellett, hogy akad itt egy másik nagyon nagy tehetség, aki hétről – hétre belead apait anyait.

Igen! Kwon Alexanderről van szó. Az idén, mindössze negyedik körben draftolt újonc, már az alapszakasz harmadik hete után a Buccaneers védelmének egy meghatározó darabkája lett. Sőt az egyik legfontosabb momentum a pályán, a jó öreg Lovie Smith rendszerében.

Bár Smith rendszerével ellentétben Kwon Alexander valóban jól is működik. Belegondolni is félelmetes, hogy mit csinálna, egy jól működő rendszerben. Az újonc játékos ugyanis kiválóan átlátja a pályát, belelát az ellenfél fejébe. Tudja merre fogják hozni a labdát. Tudja, hogy csinálja meg a szereléseket, mindehez pedig kiváló gyorsaság, robbanékonyság, és erő is párosul.

Ha újonc évébe még nem is, mert ez nem nagyon szokás. Főleg ha a Tampa Bay Buccaneers-ben játszol. De azért nagyon is könnyen előfordulhat, hogy a fiatal játékos hamarosan akár rendszeres Pro Bowl szereplő is lehet, ha így folytatja.

Bár a nyitóhéten nagyon leszerepelt a defense. Hisz a Titánok ellen egy 28 pontos vereségbe szaladtak bele. Az azt következő két fordulóban 38 pontot engedett be a csapat összesen. A közös pedig az volt mindegyik találkozóban, hogy Kwon Alexander rengeteg szereléssel vette ki ezekben a részét. Már három mérkőzés után 23 kombinált tackle van a neve mellett. (12 Solo, 11 AST) Zsákolást még nem sikerült a szezonban bemutatnia, azonban levédekezett négy passzkísérletet is. És múlt héten a Texans ellen megszerezte karrierje első interceptionét.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com