Negyedszezonos értékelés

Túl vagyunk a szezon negyedén és a helyzet nem is olyan vészes, sőt. A csapat eddig viszonylag jól teljesít, a kezdeti tanácstalanság után jött a stabilitás és az egyre jobb játék és teljesítmény.

Most, hogy túlvagyunk a szezon egynegyedén kiosztottak pár „díjat” a legjobbaknak és a nem éppen a legjobbaknak.

Összesen 5 játékost díjaztunk/tak, akik között van meglepetés és nem pont olyan szempontból, mint amire előzetesen számítani lehetett.

A mérlegünk 2-2, ezzel hatodik helyen állunk az NFC-ben, így ha most érne véget a szezon a Wild Card körben szerepelhetnék.

Kezdjük is a díjkiosztót, jöjjön az Offensive MVP.

Ennél díjazottnál nincs meglepetés, hiszen az elismerést a legjobb futó a ligában,Adrian Peterson kapta.

Peterson visszatérésével alaposan feljavult a csapat támadószekciója. Az első hét után, amikor igencsak limitálva volt a játékos felpörögtek az események és lehozott 3 nagyon jó meccset. A legtöbb yardot futott eddig a szezonban (4. játékhétig bezárólag), nem lehet panasz a játékára. Megvoltak az első futott TD-i is, így az a bizonyos gát felszakadt és teljes erővel teljesít.

75 futásból 372 yard és 3 TD, valamint 9 elkapásból 92 yard. Ami fontos, hogy passzjátékoknál is használva van a játékos. Eddig csak nyertünk a visszatérésével.

Jöjjön a labda túloldalról a Defensive MVP.

Itt már kicsit gondolkodóba kellett esnünk, mivel két játékost is meg tudnánk nevezni nagyon nyugodt szívvel. A választás most mégis a safety, Harrison Smith-re esett, aki a statisztikák szerint a legjobb safety most a ligában, ugyanis mellett még egyetlen egy játékos sem tudott érvényesülni.

Így igaz, Smith mellett még egyetlen labdát sem kaptak el az ellenfelek támadói. Smith nem csak a pálya hátsó részén aktív, de sokszor jön fel a scrimmage line-hoz blokkolni, például a Chargers ellen is láthattuk ezt többször is.

A kellemes meglepetés díját most Matt Kalil kapja, aki eddig jól teljesít a fal bal szélén.

Két igencsak alacsony teljesítményű szezon után Kalil végre majdnem rookie évéhez hasonlóan teljesít. Bár még messze a vége, de most megérdemli ezt a díjat. Az eddigi meccseken csak 3 irányító siettetést engedett, míg tavaly ugyanennyi meccsen 3 sack és 14 irányító siettetés jött róla.

A meleg a pite díjat Blair Walsh kapja, talán érthető miért.

Ha mégsem, akkor arról érdemes tudni, hogy Walsh ebben az évben talán a Vikings visszaromlott játékosa. A mezőnygólok, ha 40 yardnál messzebbről szólnak, komoly problémát okoz a rúgónak, de az extrapontokkal is hadilábon áll. Oké, hogy eddig csak két kihagyott mezőnygólja és egy kihagyott XP-je van, de azért talán kicsit többet vártunk attól a játékostól, aki rookie évében NFL rekordokat döntögetett, valamint nemrég kapott igen jelentős összegű szerződést.

Ez így a negyed éves értékelés, ma folytatás következik a Chiefs ellen.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com