Arian Foster számára is véget ért a szezon

A Houston Texans szezonja eddig sem a legjobban alakult és tegnap este még nehezebb helyzetbe kerültek. A defense szenved de az offense az irányítócserék ellenére is (összességében) elfogadhatóan teljesít. A passzolt yardok tekintetében a liga 4. legjobb egységének számítanak de a futás tekintetében csak a 27. helyet foglalják el.

A futójátékon mindenképpen javítaniuk kell így hatalmas csapást jelent a számukra, hogy a tegnapi Miami Dolphins elleni mérkőzésen megsérült az egység legjobb támadója Arian Foster. A franchise rekorder running back az idei évben ágyéksérüléssel bajlódott de a tegnapi találkozó végleg megpecsételte a szezonját.

Foster a tegnapi találkozó negyedik negyedében lábsérülést szenvedett. A futóhoz senki sem ért hozzá de a vizsgálatok kimutatták, hogy Foster-nek elszakadt az Achilles-ína. Rögtön a sérülést követően elvégezték a szükséges vizsgálatokat és már tegnap este be is jelentették, hogy a sérülés miatt véget ért a running back idei szezonja.

Foster-nek a Dolphins ellen 18 futókísérlete volt amelyekkel 59 futott yardot szerzett. Emellett 5 elkapásból további 66 yarddal járult hozzá az offense teljesítményéhez. Ezek a számok messze nem a legjobb Foster-t idézik de kiesésével az Alfred Blue, Chris Polk párosnak kellene majd pótolni a 29 éves csapattársukat ami azért közel sem ugyanazt a szintet jelenti.

Arian Foster szerezte a fiatal Texans franchise legtöbb futott yardját, legtöbb futott TD-jét, legtöbb egy szezonon belüli futott yardját és egy szezonon belül szerzett legtöbb futott TD-jét. Egyes hangok szerint azonban a mostani sérüléssel megkérdőjeleződött a jövője is.

Foster érvényes szerződéssel rendelkezik a következő szezonra de a korábbi kontraktusának utolsó évébe lép. 2012-ben ötéves, 43.5 millió dolláros szerződést kötött a Texans-al amelynek értelmében 9,3 millió dollárt foglal el a jövő évi fizetési sapkából. Ha a csapat a mostani sérülés és a gyengébb szezon miatt megválna tőle akkor 7 millió dollárt szabadítana fel a következő évi fizetési sapkájából.

De Foster-nek egyszer már sikerült

A running back kiesésvel az offense szinte egyetlen talpon maradt huzóembere a harmadik profi szezonját taposó DeAndre Hopkins lett. A 23 éves játékos az irányítócserék ellenére is szenzációs évet fut és szinte egymaga viszi a hátán a Texans támadóegységét.

(nfl.com, Fotó: rotowriters.com, sportsnet.ca)