Mit tanultunk az Eagles elleni meccsből?

Stewart különleges estéje:

A Panthers első támadó snap-je megmutatta, hogy milyen éjszakát szeretne a running back Jonathan Stewart. A Panthers második snap-je elindította ezen az úton.

Stewart az egész Philadelphia védelmet magával húzva egy 9 yardos futással indította a meccset."Azt hiszem, Stew kitört vagy 400 szerelésből ma este." mondta a tight end Greg Olsen.A következő snap során Stewart lerázta a védelmet, a bal oldalon futva 36 yardot, beindítva a touchdown drive-ot és a szezon legjobb teljesítményét, 125 yard 24 futásból."Hihetetlen futóink vannak, és (Mike) Shula egy hihetetlen játék hívó." mondta a center Ryan Kalil. "Tetszett nekünk a játék terv, amit ezek ellen a srácok ellen szerettünk volna csinálni a futójátékban, és végre is hajtottuk azt. Stew szétfutotta a seggét. Ő egy nagyon jó back, és jó dolog blokkolni neki."

Tolbert különleges pontjai:

Mike Tolbert 2 yardos TD elkapása megmutatta, milyen játékos is valójában. A nagy teljesítményű, mégis fürge fullback egy elkapás után lepattant a szerelni igyekvő Malcolm Jenkins-ről. Hátralépett néhány yardot, de visszanyerte az egyensúlyát, és lerázta a cornerback Byron Maxwell-t, mielőtt még két másik Eagles játékos szerelhette volna a gólvonalon.

Mit árul el ez a játék róla?

"Versengő típus vagyok." mondta Tolbert. "Volt egy csomó küzdelem. Szeretem a játék daráló, zúzó és nehéz részét."

Tolbert az első két TD-jét szerezte az Eagles ellen. Az elsővel, egy 2 yardos futással juttatta a Carolina-t 7-0-ás vezetéshez az első negyedben.

"Csak pontot akartam szerezni." mondta. "És csak felnézni az égre, a nagybátyámra, aki csütörtökön hunyt el."

A sack-ek hiánya:

A Carolina egyoldalú veresége során, tavaly Philadelphiában az Eagles az irányító Cam Newton-t kilenc alkalommal sack-elte - ebből 3,5 sack a linebacker Connor Barwin nevéhez fűződik.

Vasárnap az Eagles Newton-t csak egyszer sack-elte és Barwin csak két tackle-t ért el.

"Őszintén szólva nem beszéltünk túl sokat a tavalyi sack-ekről." mondta a guard Trai Turner. "Egyszerűen csak ki szerettünk volna menni oda, és megmutatni mindenkinek, megérdemeljük, hogy ott tartunk, ahol vagyunk."

Newton, aki híres a zsebből való kiforgásokról és a sack elöl történő menekülésekről, még csak meg sem mutatta ezt a képességét vasárnap. Mindössze négyszer futott, 20 yardot szerezve, többek között egy 2 yardos TD futást bemutatva, és egy 16 yardos középső játékot játszva.

Davis egyedülálló képessége megmutatkozott:

Ha keresztezted Thomas Davis útját vasárnap este, ráfáztál. A Carolina linebacker-e szinte minden sorozat alkalmával bevitt egy hatalmas ütést és a meccs legjobbja volt 13 szereléssel.

"Thomas nagyon fontos eleme annak, amit csinálunk." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

"Láthattad azt a tűzet és erőt. Mindig gyorsan játszik. Ez az, amit kapsz Thomas Davis-től." tette hozzá a cornerback Josh Norman.

A viharos találatok szemkápráztatóak voltak, de Davis legimpozánsabb játéka akkor jött, amikor egy-az-egyben volt az Eagles futójával, Darren Sproles-al, aki elkapott egy labdát 3rd&6-nál az első félidő végén. Davis felhasználta atletikusságát Sproles megállításához és negatív yardon szerelte.

"Csinált néhány igazán nagy szerelést. Valószínűleg az egyik legnagyobb a nyílt terepen volt Sproles ellen." mondta Rivera.

Hasonló sérülés, más eredmény:

A linebacker Luke Kuechly és a defensive end Mario Addison is váll sérülést szenvedett a második félidőben, de Addison rosszabbul járt.

Addison, aki egy sack-et szerzett a meccs elején, egy pass rush-nál sérült meg a harmadik negyed felénél, amit Rivera akkor rándulásnak tartott. A meccs után Rivera már azt mondta, Addison játéka "nagyon kétséges" a Panthers következő meccsén, a Indianapolis Colts ellen a Monday Night Football találkozón.

Kuechly elhagyta a pályát a negyedik negyed felénél, amikor meghúzódott a válla egy vetődő szerelés során a running back DeMarco Murray-vel szemben. Kuechly pihent két játékot, mielőtt visszatért.

"A vállára esett, és egy kicsit megfájdult a válla." mondta Rivera. "Nem lesz gond vele. Visszament és nagyon jól játszott."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com