Kwon Alexander lett az NFC legjobb védőjátékosa a héten

Kwon Alexander lett a hét legjobb védőjátékosa az NFC-ben. Gondolom ez a Falcons elleni mérkőzést látván senki számára nem okoz különösebb meglepetést.

A találkozót követő reggelen egy egész beszámolót szántunk arra, hogy kalapot emeljünk az újonc teljesítménye előtt. De dióhéjban összefoglalva valóban a szív minden erejével küzdött az idei negyedik körös linebacker, hogy megnyerje azt a bizonyos mérkőzést 17 éves kisöccsének, aki alig 24 órával a találkozó előtt kapott halálos lövés következtében hunyt el.

Nem csoda, hogy Kwon minden dühét kiadta a pályán, hogy megnyerje a találkozót testvérének. 11 szerelésével a legeredményesebb védőjátékos volt a meccsen. De emellett kierőszakolt egy fumble-t is. Ezt nem is akárhogyan. Szó szerint kitépte a labdát a liga egyik legjobb wide recievere, Julio Jones kezéből, majd elindult vele a másik irányba. A mérkőzés egyetlen interceptione is az ő nevéhez fűződik, ekkor Matt Ryan passzát halászta le. Illetve volt még egy lehalászott passza egy korábbi szituációban, azt 93 yardon vissza is hordta volna TD-re, csak az akciót egy szabálytalan defensive holding miatt visszafújták. A mérkőzést követően egyébként Randall Lui az NFC kommunikációs igazgatója meg is jegyezte, hogy 2006 óta nem volt olyan NFL mérkőzés, ahol linebacker egy meccsen kierőszakolt volna egy fumble-t, vissza szerzett volna egyet, és még egy interceptiont is magáénak tudhat.

1104_5_kwonalexander

Egyáltalán semmi meglepő nincs tehát ebben a díjazásban. Kwon Alexander az egész találkozón valahogy egy teljesen más dimenzióban játszott.

“Mindannyian tudjuk min megy keresztül, és mennyire kemény ez neki, ez borzasztóan kiveszi az embert, és nagyon nehéz ilyenkor egy egész mérkőzésen keresztül a játékra koncentrálni. Ebben a nehéz időben segített a családja egy másik részének olyas valamit véghezvinni, ami számunkra volt fontos. Ez egy nagyszerű meccs volt, egy olyan, amit sosem felejtek el.” – nyilatkozta Lovie Smith Alexanderről.

Kwon Alexander egyébként a hét újoncának is jelölve lett, immáron karrierje során másodszor. És úgy gondolom, hogy meg is fogja nyerni azt az elismerést is, mindezt pedig teljesen jogosan. Péntekig ide kattintva, még ti is szavazhattok rá.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com