A hosszabbítás hozta meg a Vikings sikerét

RegSeason Game9, Rams-Vikings2Sorozatban negyedik sikerét érte el a Minnesota Vikings az idei szezonban, amivel nagy lépést tett a rájátszás felé.

Az idei mérleg 6-2. Igen jól olvasod 6-2. A St. Louis Rams legyőzésével ez már zsinórban a negyedik sikerünk volt, amivel holtversenyben ugyan, de az NFC NORTH élén találjuk magunkat.

Ehhez kellett a Packers veresége a Panthers ellen.

Nézzük mi is volt a Rams – Vikings meccsen. Hazai pályán, jó időben fogadtuk a Rams csapatát, ahol ott játszik Todd Gurley, akit mindenki agyonistenített, hogy így nem lehet megállítani, úgy nem lehet megállítani. Nos, mi csak 89 yardot engedtünk neki, ami ahhoz képest, hogy az előző 4 meccsen mindig 120 yardokat ért el jónak mondható.

Jól kezdtünk, mert Walsh mezőnygóljával az első drive során előnybe kerültünk, ráadásul a következi Vikings támadássorozat alatt már a gólvonal mögé is sikerült a labdát bejuttatni. A vezető szerepet átvevő Adrian Peterson 6 yardról simán ért az endzone-ba.

Felhőtlen örömünk alig 5 percig tartott, mert Gurley máris szépített egy 1 yardos futott TD-vel, de a kétpontos kísérlet kimaradt. Se baj, még vezetünk.

A második negyedben, aztán valami megfordult, mert olyan volt, mintha belealudtunk volna a találkozóba. Greg Zuerlein 61 yardról értékesített egy mezőnygólt, ami a Vikings történetének leghosszabb bekapott mezőnygólja. A szünetig még 35 és 45 yardról is a póznák közé küldte a labdát, amivel a nagyszünetre 5 pontos előnyre tettek szert.

A fordulás után mi kezdtük a támadásokat, de sajnos Teddy interceptiont dobott, de a kínálkozó lehetőséget csak puntra tudta váltani a Rams.

Ekkor jött az újabb feltámadás. Diggs is megmutatta, hogy a pályán van, 30 yardos elkapásával alaposan előrehaladtunk. Végül ugyancsak 6 yardos távolságból, de most Bridgewater rohant a gólvonal mögé, újabb hatpontost szereztünk. A kétpontos kísérlet viszont hazai oldalon összejött, fordítottunk és pont egy mezőnygólnyi előnyt harcoltunk ki.

A záró negyed nagyon izgalmas volt, na persze nem a rengeteg pont miatt. Sajnos az izgalmak közé két sérülés is becsúszott. Teddy Bridgewater-t rendkívül szabálytalanul „szerelték” aminek következtében agyrázkódást szenvedett. Egy kis időre az eszméletét is elvesztette a jelentések szerint. Aztán jött Audie Cole bokasérülése, amiről a meccs után kiderült, hogy el is tört, a szezon hátralévő pedig kénytelen kihagyni. 1:45 volt hátra, mikor egyenlítésért rúghatott a Rams, de Zuerlein 48 yardról kihagyta, elkezdtünk örülni. De elég hamar lezavarták az ekkor már Hill irányította támadókat.

12 másodperccel a vége előtt Zuerlein aztán már nem hibázott, jöhetett a hosszabbítás.

A pénzfeldobást nem mi nyertük, de 3 kísérlet után a Rams azonnal puntolni kényszerült. Mi pedig futásokkal folyamatosan szereztük a yardokat, végül Walsh 40 yardról rúgta be a győzelmet jelentő mezőnygólt.

Nagyon kemény meccs volt, vezéráldozattal. Most jön a Raiders, ráadásul idegenben. Teddy valószínűleg nem fog játszani és az LB sor is csak agyonfoltozottan.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com