Könnyed Vikings siker a Nyugati-parton

RegSeason Game10, Vikings-Raiders2Nagyszerű meccsen van túl a Minnesota Vikings együttese és a Packers vereségnek is köszönhetően egyeduralkodóvá lépett elő a csoportjában.

A szezon elején nem igazán hittük, hogy ez a szezon a rájátszásba jutás kiharcolásáról fog szólni, de meg kell nyugtassak mindenkit, most ez a helyzet. Habár vannak kisebb döccenések a csapat stabilan hozza a meccseket. A 2-2 -es mérleg után írtam, hogy most öt olyan találkozó következik, amit illene megnyerni.

Sorozatban ötödik sikerét aratta legutóbbi vasárnap a Minnesota együttese és 7-2 -es mérlegre tett szert.

Azt hittük, hogy a Raiders kicsit nagyobb ellenállást fog tanúsítani vagy jobban odateszi magát a támadásaikkor, de nem ezt tapasztaltuk tegnap.

A meccs jól kezdődött, a Raiders átadta a támadás lehetőségét nekünk, mi jöttünk visszahordással. Egy védő szabálytalanságnak is köszönhetően hamar beérkeztünk a hazaiak redzone-jába, majd két play-el később egy Bridgewater – Ellison összjátékból meg is született a Vikings első TD-je. A 11 yardos elkapott TD-t jegyző Rhett Ellison-nak ez volt az első idei pontszerzése.

A meccsen a világ ismét megismerkedett egy új emberrel. Igazából csak a neve jelenti ezt, mert Terence Newman már igazán veteránnak mondható a maga 36 évével. Most mégis ő hozta a show-t a védelemnek. Carr passzolt volna Cooper felé, de Newman közbeszólt és lehúzta a labdát.

Jó helyről jöhettünk, de csak mezőnygólt értünk el a támadásból, mert Rudolph nem tudta megcsinálni élete legkönyebb TD elkapását.

A második negydben mezőnygóllal indítottunk, ez volt Walsh 17. berúgott mezőnygólja sorozatban.

Ekkor jött egy kis rövidzárlat, mert elég hamar megfordította az állást a Raiders. Előbb Walford, majd Holmes elkapott TD-ivel. Ritka nagy összeomlásnak lehettünk tanúi, nem is tudtuk hova tenni a történteket.

Amire viszont mi és a Raiders fanok sem számítottak, az a Vikings momentumra volt. Mindössze 8 másodpercig volt előnyben a hazai csapat, mivel Patterson 93 yardos kickoff return TD-t ért el, régi önmagát idézve. A szünetre így előnnyel mehettünk.

A harmadik negyedben csak egymás őrlése folyt a pályán, pont nem született.

Két kihagyott mezőnygól után Walsh ismét bevette az ellen kapuját alig 4 perccel a vége előtt. Már nagyon jött előre az Oakland, olyannyira, hogy az endzoneba ment Carr passza, ám Newman ismét megvillant és megint begyűjtötte a hazaiak irányítójának passzát.

Itt annyira megzuhant a Raiders, hogy nem is nagyon foglalkoztak a védekezéssel, amit Peterson kegyetlenül kihasznált. AP 80 yardos futott TD-jével tett pontot a meccs végére.

Az ikon a meccset 203 yarddal zárta, amivel utolérte OJ Simpson-t, így már ketten vannak olyan játékosok az NFL történetében, akik 6 alkalommal értek el legalább 200 futott yardot egy meccsen. Peterson-nak simán meglehet a rekorddöntés is, mivel Simpson elég régóta nem játszik, már a Csupasz Pisztolyban sem.

A héten jön a derbi, azaz a Packers-Vikings, ráadásul ezt itthon is közvetíti a TV. Találkozunk vasárnap este 22:25-kor.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com