Kardélre hányt Sasok

2015. 11. hét,

Tampa Bay Buccaneers @ Philadelphia Eagles 45-17

Elképesztő mérkőzést hozott a tegnap esti Buccaneers – Eagles találkozó. Ahol valóban olyan játékot láthattunk végre Kalózainktól, amit már régóta hiányoltunk.

Persze tudjuk mi, hogy Sam Bradford nélkül nem volt könnyű dolga az Eagles-nek meg, hogy Chip Kelly úgy keveri kavarja a lapokat, hogy azt bármely csapatnál nehéz lenne már követni. Ráadásul teszi mindezt nem túl hatékonyan. Viszont nem értek egyet azon felháborodott Phili szurkolókkal, akik azt mondják, hogy ha “ez” ellen a Bucs ellen sem tudnak győzni, az gáz. Mert bizony “ez” a Bucs, már nem “az” a Bucs.

Hisz az elmúlt pár héten bizony kezd összeállni ez a védelem, és a támadóegység is szépen karistolt, holott egyetlen egy normál kvalitású elkapót próbáltunk használni folyamatosan, a sérülések miatt. A héten Vincent Jackson újra pályára lépett, az eredménye pedig meg is lett a dolognak.

Jameis Winston holtversenyben beállított egy újonc rekordot. Rookie-ként ugyanis az egy mérkőzésen kiosztott legtöbb touchdown az öt. Ezt még 2009-ben állította be Matt Stafford. Valamint franchise rekordot is jelent számára, hisz a Buccaneers csapatában ötnél több TD passzt egy meccsen sem tudott még irányító kiosztani. Bár ezt az ötös számot többen is beállították, többek közt Steve DeBerg, Brad Johnson, és Josh Freeman is. A dolog pikantériája annyi, hogy Winston esetében, öt különböző célpontnak osztotta ki ezeket a passzokat.

1123_2_dougmartin

Doug Martin: 27 labdacipelés, 235 futott yard, 8,7 yardos átlag!

Aztán nem tudom mennyire tűnt fel a kedves Buccaneers fanoknak, de 2001 óta nem láthattak olyan mérkőzést, ahol szeretett csapatuk ennyi pontot képes lenne felrakni a táblára. Hiszen ez nem New England könyörgöm! Aztán beszéljünk kicsit a yardokról! A mi Douggernautunk ugyanis nem, hogy megalázta a Philadelphia védelmét, de két ököllel hatolt belé. Elnézést a kifejezésért, de itt is franchise rekord született, hisz az összességében 283 futott yard az bizony helyi rekord. Martin 235 yardja pedig a második legtöbb yard a franchise életében, amit egy meccsen running back össze szaladgált. Martin 27 alkalommal kapta meg a labdát a mérkőzésen, és még így is 8,7 yardos átlagot hozott össze! Azért ezek félelmetes számok…

Aztán ott van a yardok teljes száma. A Bucs 521 támadó yardot produkált tegnap este a Philadelphia ellen, ez pedig szintén kis híján franchise rekord. Ez ugyanis a 2. legtöbb a csapat életében.

Én nem igazán tudom, hogy hova lehet fokozni ezeket a dolgokat. Egyszerűen minden ült ezen a mérkőzésen, mind támadó, mind védő oldalon. Az egyrészről tisztán látszott, hogy Winstonnak ezúttal nem egy játékost kellett folyamatosan célba vennie, ha yardokat akart szerezni. Hisz elkapói között egyformán osztogatta szét szó szerint a lasztikat. Hisz mind Mike Evans, mind Vincent Jackson, és Adam Humphries is 4 elkapást produkált a találkozón 50-60 yard körüli számokkal. A tight end Cameron Brate is hozzátette a magáét 3 elkapással, 47 yardért. Winston TD passzait egyébként Mike Evans, Vincent Jackson, Russell Shepard, Charles Sims, és Cameron Brate kapták, pont ebben a sorrendben. A futójáték ahogy korábban említettem, és hát a számok is mutatják rettenetesen ült.

A védelem tekintetében pedig ezúttal felfedezhettük a pass rush-t is, mint olyat. Mark Sanchez ugyanis háromszor is zsákba lett rakva. Ebből egyet az idén felfedezett nagy reménység Howard Jones szálított, egyet a mostanában sokat kritizált Gerald McCoy, valamint egy zsákot szállított szintén McCoy és Jacquies Smith közösen. Ez utóbbi nagyon úgy tűnik, hogy hiányzott a csapatnak ahhoz, hogy értelmes passzsiettetést lehessen produkálni.

Rendben volt a linebacker sor is, hisz Lavonte David egy pick-six-szel járult hozzá a csapat teljesítményéhez például. Ezenfelül pedig szerzett még egy interceptiont, ahogy Chris Conte is. Mark Sanchez azért eljutott így is 267 yardig, és 2 TD átadásig. Bár a második hatpontosánál elfelejtettek a bírók befújni egy holdingot, de az össze vissza kavart szabálymódosítások miatt meggyőződésem, hogy néha lövésük sincs mikor mit is kéne fújniuk.

1123_3_lavontedavid

Lavonte David: pick-six

A büntetések sajnos ezúttal sem kerültek el minket. Hisz 9 zászló repült ránk 82 yardért. Ezzel a dologgal valóban kéne azért kezdeni valamit, hisz a legtöbb megint a támadófal holdingjaiból jött össze. És bár csodás kis mérkőzést láttunk, biztos könnyebb lett volna pontot szerezni abban a drive-ban például ahol a büntikkel együtt kb. 140 yardot kellett megtennünk a TD-ért.

Azt hiszem összességében elmondhatom, hogy minden szurkoló ilyen meccsről álmodik, amikor vasárnap este végül feláll a találkozó után kedvenc foteljéből, és bátran kimerem jelenteni, hogy ez volt az elmúlt pár év egyik legjobb mérkőzése amit hozott nekünk a Lovie Smith féle rezsim. És ha már a kritikákat megkapja tőlünk, úgy vélem a dicséretet is illik odaadni, amikor kijár.

Jövő héten Indianapolisba megyünk fosztogatni. És ilyen kezdés után valahol titkon mindannyian reménykedünk egy ilyen folytatásba is, a Colst idei regnálását elnézve. Főleg, hogy egyetlen egy győzelemre vagyunk a Wild Card helyről! Amiért ráadásul a Falcons-szal kéne megküzdeni! Apropó, két hét múlva ez is esedékes! Harrrrrghhhh!!!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com