Kwon Alexander fellebbezni fog a négy meccses eltiltása miatt

A Tampa Bay megkapta végül a hivatalos értesítést a ligától, mely Kwon Alexander négy meccses eltiltásáról szól, teljesítményfokozó szerek használata miatt.

A dologról már tudtunk, egyáltalán nem újdonság. Azonban azóta az is kiderült, hogy Alexander állítása szerint mindösszesen egy energia italról van szó, amit ráadásul már középiskolás kora óta rendszeresen fogyaszt, és fogalma sem volt, hogy olyan szer található benne, ami szembe megy az NFL idevonatkozó szabályaival. A liga azonban teljesen elhatárolódik a dologtól. Őket ugyanis nem igazán érdekli, hogy adott tiltott anyag mi módon kerül a játékos szervezetébe. Hisz a játékos dolga gondoskodni arról, hogy semmilyen módon ne kerülhessen oda.

Természetesen Kwon Alexander élhet a fellebbezés jogával öt munkanapon belül, és ha lehet hinni a Bucs közleményének bizony fog is. Persze ennek inkább jelenleg taktikai okai vannak, sem mint, hogy valóban elkerüljék a felfüggesztést. Teljesen egyértelmű ugyanis, hogy a fellebbezést bukni fogja, ahogy bárki ebben az esetben, csak mivel beadta az indítványt a ligának el kell azt bírálnia. Így a Colts elleni találkozón például még elérhető lesz a játékos. Illetve akár több héten keresztül is még a szezon hátralévő részében, ugyanis akár ennyi idő is lehet, míg a fellebbezés végig megy a szükséges folyamatokon, és Alexander ténylegesen is megkapja eltiltását.

Ez azért valahol jó hír a számunkra. Mármint nem az eltiltás, hanem az, hogy Lovie Smith-szék igényt tartanak Alexander játékára. Mert talán arra tudunk következtetni a dologból, hogy nem csak mi szurkolók, de a csapat is úgy érzi, hogy 2007 után bizony reális esély van arra, hogy rájátszásba kerüljön a Buccaneers. A mérlegünk ugyan jelenleg 5-5, de csak egy győzelemre vagyunk egy Wild Card helytől, ami egyáltalán nem is tűnik lehetetlennek ha a csapat képes konzisztensen a múlt heti játékot nyújtani azon regnáló ellenfeleink ellen, akikkel még a szezon során találkozni fogunk.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com