100 millió dolláros fejlesztést fog kapni a Raymond James Stadion

A Tampa Bay Buccaneers és a Tampa Sports Authority több éves huzavona után végül megállapodott egy száz millió dollár összegű felújításról a Raymond James Stadion számára.

Ennek eredményeként nem fogunk hazai előszezon mérkőzéseket látni az elkövetkezendő két évben, A Tampa Sports Authority szerint ugyanis ez bezavarna az ütemtervezetbe. Az alapszakasz mérkőzéseit azonban elvileg nem fogja érinteni a dolog.

Korábban a Bucs és legfőképp a Glazerék azért kampányoltak ugye, hogy évente akár két mérkőzést is távol játszhasson a csapat Tampától, akkor egy hosszabb cikkben fejtegettük az okokat, melyek közt az is szerepelt, hogy pont ezen tárgyalás szempontjából szerettek volna valamit kicsikarni érintett szervezettől. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy igaznak bizonyult a dolog, hisz az évi két távoli találkozó lekerült a terítékről. Azonban azt így is sikerült kibulizni, hogy lehetőség szerint évente egy alapszakasz meccset ne a Raymond James-ben kelljen lejátszani. Illetve most két éven keresztül elvihetik a hazai előszezon mérkőzéseket is.

A megállapodás értelmében a Bucs 58 milliót fog a fejlesztésekre költeni, míg Hillsborough megye további 29 millió dollárral járulna hozzá a fejlesztésekhez. Azonban az így összegyűlt 70 milliónál jóval többet is hajlandó a csapat költeni a felújításokra, árulta el Ken Hagan, Hillsborough megyei biztos.

1202_2

A stadiont egyébként csúnyán mondva a turisták fogják felújítani. Hisz Hillsborough a kemény öt centes idegenforgalmi adóból fogja ezt finanszírozni a jövőben. Vagyis egész pontosan annak négy centjéből. A Tampa Bay Buccaneers amúgy is hivatalosan csak bérli a létesítményt. És ahogy a bérleti szerződésben írva vagyon, bármilyen felújítási munkálatra van szükség a stadionon belül, azt a megye köteles megfizetni. Ők viszont cserébe továbbra is részesülnek adók formájában olyan rendezvényekből, melyeknek a Raymond James ad otthont, ám közvetlenül nem kötődnek a futballhoz. Ide számítva a különféle koncerteket is.

A fejlesztések között helyet kap egy új, hatalmas kivetítő is. Ha megépül ez lesz a 3. legnagyobb amit NFL stadionokban fel lehet lelni. Nem titkolt szándék a felújítással pedig, hogy 2019-ben esetleg 2020-ban ismét Tampa Bay adjon otthont egy Super Bowl-nak. A fotókon már a felújított stadion koncepcióit láthatjátok.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com