A Carolina megünnepelte, hogy egymás után harmadszor lett divízió bajnok

A Panthers az NFC South bajnoka lett a harmadik egymást követő évben, pillanatokkal a vasárnapi, Saints elleni meccs kickoff-ja előtt.

A Buccaneers legyőzte a Falcons-t, ezzel mindkét csapat 6-6-al áll, vagyis a 11-0-al álló Panthers már megszerezte az első helyet a divízióban. A legtöbb játékos azt mondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy a korona az övék lett már a kickoff előtt.

Az egyik játékos azonban, a linebacker és csapatkapitány Thomas Davis bevallotta, hogy ő tudta.

"Elmondtam Luke-nak (Kuechly), de nem igazán mondtam senkinek." mondta Davis. "Ki kellett menni és tenni a dolgunk. Nem akartam, hogy a srácok azt gondolják: "Hé, már megnyertük a divíziót, tudunk pihenni." Tudtam, milyen meccs lesz ez."

Ez egy vad meccs volt, ahol öt alkalommal változott meg a vezető csapat személye. A Carolina nem várt sok drámai örömöt és bánatot, de a Panthers végül meg tudta nyerni a Superdome-ban a meccset.

"Nem tudtunk kijönni, és lazák lenni." mondta a cornerback Josh Norman. "A Saints a legjobb formáját hozta ellenünk."

De a Saints legjobb formája nem volt elég. A Carolina, annak ellenére, hogy elveszítette a turnover csatát 3-1-re és engedett egy két pontos extra pont visszahordást is, az irányító Cam Newton vezetésével egy meccset eldöntő TD drive-ot vezetett az utolsó percekben.

A Panthers számára, akik nem tudták, hogy már megnyerték a divíziót a kickoff előtt, ennek nem volt jelentősége. A 41-38-as győzelem a Saint ellen bajnoki címet jelentő pillanat volt, és ez így van rendjén.

"Nem lehet előzetesen a bajnoki címet odaítélni annak, aki még nem játszotta le a meccsét." mondta Norman. "Ezt el kell fogadni és ki kell érdemelni."

Az ünnepség a győzelem után következett. A tulajdonos/alapító Jerry Richardson kezdte azzal, hogy kitépett egy lapot Newton playbook-jából és "feltörölte" a vidám öltöző közepét.

"Nagyon különleges volt látni," mondta Davis, "hogy mosollyal az arcán jön be, azok után, amit elértünk ma."

Az előző szezonban a Panthers lett az első franchise, amely egymás után kétszer is meg tudta nyerni az NFC South divízióját. A lécet még magasabbra tették a háromszoros sikerrel, megerősítve a már amúgy is meghatározó szerepüket a divízióban.

"Elképesztő." mondta a fullback Mike Tolbert. "Senki nem mondta, hogy egyszer képesek leszünk rá, és határozottan azt mondták, hogy nem tudjuk megtenni kétszer. Az, hogy képesek voltunk harmadszor is megcsinálni a 12. héten, ez nagyszerű dolog."

"Háromszor egymás után, ez elég különleges. Minden csapatnak amikor találkoznak a holtszezonban, az első célja az, hogy megnyerje a divíziót. Az első rubrikánk kipipálva." tette hozzá a tight end Greg Olsen.

Sokat kell még kipipálni, több törekvést is kell még teljesíteni. De vasárnap New Orleans-ban a Panthers megízlelte a különleges eredmény ízét.

"Nem hiszem, hogy sokan a szezon előtt adtak nekünk esélyt." mondta Newton. "De megcsináltuk. És ez jó érzés, ember - bizonyítottunk, nem csak mindenkinek, hanem magunknak is, hogy képesek vagyunk erre."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu