Kwon Alexander idén már nem lép pályára

Legalábbis ami az alapszakaszt illeti. Korábban ugye négy meccses eltiltást kapott a liga PED szabályzatának megsértése miatt. És mint kiderült, végül nem fellebbez az ügyben.

Ez a négy meccses felfüggesztés pedig azt jelenti, hogy az újonc linebacker – aki a csapat védelmének egyik alapköve lett már első évében – nem fog részt venni a rájátszásért folytatott harcban.

Alexander a felfüggesztését teljesítményfokozó szerek használata miatt kapta. Bár állítása szerint a bűnös egy energia ital, amit már középiskolás kora óta fogyaszt. És fogalma sem volt róla, hogy a liga szabályzatával szembemenő anyagokat tartalmaz. Ez persze nem hatja meg az NFL drogtesztereit. A PED álláspontja szerint, a sportoló felelős azért, hogy azzal amit elfogyaszt, mit juttat be a saját testébe.

Az újonc linebackernek minden szempontból nagyon jó éve van. Főleg ami az utolsó pár hetet illeti. A Bucs egy megbízható bástyája lett középen. Kiveszi a részét a futás elleni védelemben, és a passz elleni védelemben is. Szerzet három sack-ket a szezonban, kierőszakolt két fumble-t, és lehalászott két interceptiont is. Ha nem meszelték volna most el az utolsó négy meccsre, bizony komoly esélye lett volna az év védő újonca címre is.

Alexandert valószínűleg Bruce Carter fogja helyettesíteni, aki most lábadozik éppen agyrázkódásából. De az sem kizárt, hogy a csapat erősoldali linebackere Danny Lansanah kapja meg a feladatot. Carter alig volt a pályán, pedig az idei holtszezonban zsíros szerződést kapott, hogy ide jöjjön Dallas-ból. Alexander már az előszezon során kijátszotta őt a kezdők közül. És bár Alexander már csak szimpátiánk miatt is hiányozni fog. Azért én biztos vagyok benne, hogy mindkét fent említett srác kívánni él majd a lehetőséggel amit Alexander elcsaklizott előlük, és mindent megfognak tenni, hogy minőségi játékot produkáljanak középen. Hisz a tehetségük alapvetően megvan hozzá.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com