Minden évben Rams / Beharangozó: Buccaneers @ Rams

Annak ellenére, hogy a  St. Louis Rams csapata nem csoportellenfél, 2010 óta egy évet leszámítva (2011) minden szezonban megmérkőztünk velük. Ezúttal egy csütörtök éjszakai mérkőzésen kerül erre sor az Edward Jones Dome-ban.

Az nagy lódítás lenne, ha azt mondanánk, hogy jól jöttünk ki ezekből a mérkőzésekből, ugyanis a legutolsó győzelmünk még abban a 2010-es nagy reményekkel kecsegtető évben történt, amikor Josh Freeman QB tevékenysége elhamarkodott megállapításokra ösztönzött minket. Akkor már elhittük, hogy fény dereng az alagút végén, közben az csak a szembe jövő gyorsvonat volt!

Tavaly egy olyan Rams vágott minket két vállra, ahol egy csereirányító, Austin Davis vitézkedett éppen. Azt hiszem azon a mérkőzésen szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy abban az idényben is kb. annyi esélyünk van a jó szereplésre, mint csivavával tigrisre vadászni.

Egy kis múlt idéző! A két csapat legemlékezetesebb találkozójáig egészen 2000.01.23-ig kell visszanyúlnunk. Akkor éppen a Bucs és a Rams játszotta az NFC főcsoport döntőt. 11-6 arányban nyertek Kosok és ezzel a Super Bowl-ba jutva ott a Tennesse Titans csapatát múlták felül. Ki tudja? Talán ha sikerül oda jutnunk, akkor most már lehet kétszeres NFL bajnok lenne a Bucs. Megtörténhetett volna. Hisz ekkor már javában formálódott az a betonkemény védelem, ami három év múlva megalapozta a Tampa legnagyobb sikerét. Érdekesség még egyébként, hogy akkor a döntő másik szereplőjének, a Titans-nek az a Jeff Fisher volt a vezetőedzője, aki most a Rams gárdáját dirigálja.

A mostani mérkőzés elé annyit elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy a Fox Sport elemzése szerint a Bucs 70 %-os esélyese a mérkőzésnek 27.2-re kihozva csapatunknak jósolt pontátlagot, míg a Rams esetében ez 21.0 volt. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a Fox Sport tippjei az elmúlt fordulóban is csupán hét mérkőzésen jöttek be.

Kikre figyeljünk a Rams oldalán!

Aaron Donald még csak második évét tölti a ligában. Én azonban már most a legjobb 4-3-as defensive tackle-nek tartom. Ő ugyebár ugyanazon a poszton szerepel, mint a mi Gerald McCoy-unk. Donald a szezon eddigi részében 59 szerelés mellett 11 sack-ig jutott és egy fumble során szabaddá vált labdát is összeszedett. Összehasonlításként McCoy 27 szerelésnél és 7 sack-nél tart. Ha jelenleg a mi védőnk mutatna be ilyen számokat, azt hiszem senki nem szólna rá egy rossz sót sem. Donald egyébként már újonc évében is villogott. Tavaly kilencszer verte bele a gyepbe az ellenfél irányítóit és természetesen a futás elleni védekezése is nagyon ül a srácnak. Száz szónak is egy a vége, egy zseni a maga posztján.

Ugyanilyen magasságokba tör a maga posztján az újonc running back, Todd Gurley. A Rams idei első köröse bár mindjárt kihagyott egy elhúzódó egyetemi sérülés miatt két fordulót, utána jól belehúzott. Olyannyira, hogy komoly esélyese az év újonca címnek, ahol többek között Jameis Winston-nal verseng. Gurley eddig 975 yardot szaladgált össze, 5,2 yardot átlagol. Szerzett 8 db. TD-t, 39 first down-t, 11 20+ yardos játéka van mindössze 1 db. fumble mellett. Ezek a számok egyébként közel hasonlatosak a mi Doug Martin-unk idei teljesítményéhez, természetesen a két kihagyott forduló okozta különbséggel.

Egy régi ismerőst is köszönthetünk! Mark Barron-nal sokunk szimpatizált tampai évei alatt. Lovie Smith azonban nem tartott rá igényt. Jelenleg Barron vezeti a Rams házi tackle versenyét. 97 db. van neki. Van még 1 db. zsákolása, 4 levédekezett passzkísérlete és 2 kierőszakolt labdavesztése. Na meg persze a Steelers szurkolók kegyeibe sem lopta be magát azzal, hogy kis időre partvonal mellé tette Ben Roethlisberger-t. Nekünk tehát nem volt rá szükségünk. Nem tudom ki, hogy van ezzel. Én személy szerint sajnálom.

Trumaine Johnson a Kosok 2012-ben, 3. körben választott cornerback-je. Az idei év igencsak jól sikerül eddig neki. Már 5 interception-nél tart, 13 passzkísérletet védekezett le és 1 db. TD-t is szerzett már. Winston számára mindenképpen fel kell belőle készülni! Már ha kíván felé passzolni!

1216_2

A sérültekről

Vincent Jackson-nak a hivatalos megjelölés szerint 25 % esélye van a játékra. Én ezt inkább közelíteném a nullához, de majd meglátjuk! Ugyanígy van Bruce Carter esetében is. Kettejük játéka rendkívül valószínűtlen. Kérdéses a két defensive end George Johnson és Jacquies Smith játéka, ahogy Akeem Spence-é is. Hogy a védőfal véletlenül se legyen hézagos, a héten visszatért hozzánk Da’Quan Bowers. Nem baj! Ha ő itt van általában van miről írni, még ha ezek nem is a játékkal kapcsolatos dolgok. Problémás lehet még kéz sérülése nyomán Gerald McCoy, és boka sérülés miatt Lavonte David szereplése is.

A Rams oldalán hiányozni fog a liga egyik legkiválóbb defensive end-je Robert Quinn. Őt hát sérülése eléggé hátráltatja az idén. Eddig tőle szokatlan módon, csak öt alkalommal gyalult irányítót. Kérdéses a szereplése Kenny Britt-nek (WR), Andrew Donnal-nak (OT), Rob Havenstein-nek (OT) és Janoris Jenkins-nek (CB). Az említett Todd Gurley is kisebb sérüléssel küzd, de szereplése valószínű.

Ha csütörtök, akkor color rush! A Nike kezdeményezése nekem tetszik, ahogy a Bucs csütörtöki meze is. De,hogy ki fog nyerni? Na azt tőlem ne kérdezzétek!

1216_3_colorrush

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com