Csütörtök esti frász

2015. 15. hét,

Tampa Bay Buccaneers @ St. Louis Rams 23-31

Nincs szerencséje a Tampának a csütörtök esti mérkőzésekkel. Zsinórban harmadik éve, ez már a harmadik bukott csütörtöki főműsoridős találkozója a csapatnak.

Persze ilyen játékkal nem is nehéz meccseket veszíteni. Az eredmény ne tévesszen meg senkit! Egyáltalán nem volt szoros. A St. Louis már az első félidőben eldöntötte a találkozót. Hisz már ekkor 21-3-as előnyre tettek szert. A hibák pedig a szokásosak. Az olyan “franchise” játékosokkal a keretben, mint például a kiváló cornerback Jude Adjei-Barimah – aki 5-6 yard távolságból próbálja Kenny Britt-tet levédekezni, egy miss tackle kíséretében – nagyon nehéz. Jutalma is meglett egy 60 yardos benyelt TD formájában.

Persze a nehézségek áradata nem merül ki ennyiben. Adott egy továbbra is rossz védelmi séma, ami a Rams irányítójából, Case Keenumból Drew Brees szintű irányítót varázsol két pillanat alatt. Bár Keenum “csak” 234 yardot passzolt, 2 touchdown kíséretében. Azonban ennek nagy részét az első félidőben tette. Ráadásul csak 3! passzt rontott az egész találkozó alatt. Ebből egyébként kettőt is a linebacker sor védekezett le. Magyarán szólva röhej, de a passz játékot tekintve valóban tök mindegy volt, hogy a Buccaneers secondary a pályára lép-e ma este avagy sem.

1218_2_williamgholston

Egyem meg Udvardi Gyula szívét, hogy tényleg meglepődik amikor befújják a Bucs offense-re a második illegal formationt is. Most lebukott, hogy idén nem nézett Tampa meccseket, pedig mint megtudtuk a közvetítések során a felesége is Bucs szurkoló. Őszinte részvétünk, tudjuk, hogy ez pár éve nagyon nehéz. De mi ahogy közeledik a karácsony berakunk pár best of Alstott videót és azzal melengetjük a szívünket. Tudjuk, hogy általában az illegal formationből kettő elég egy szezonra is nem, hogy egy mérkőzésre. Mi azonban hozzuk ezeket folyamatosan. Büntetések terén besegített még William Gholston, akinek nem elég, hogy a Tampa NFL szinten a legbüntetettebb csapat, neki személy szerint külön vezetnie kell a ligát a személyi hibák tekintetében. Szám szerint hat personal foullal. Meg volt azért a kilenc sárga zászló összességében a mai meccsen is!

Aztán támadó oldalon van itt nekünk egy Donteea Dye, aki már múlt héten is kiadta a kezéből a győzelmet egy csinos kis droppal. Mára már azonban ezt is továbbfejlesztette. Egyszerűen az elkapás után nem veszi észre, hogy nem kontakt kíséretében kerül a földre. Kb. 5 yardra a célzónától diadalittasan a magasba emeli a labdát, majd eldobja azt. Fumble! Pedig mennyivel jobb lett volna ha odasétál az end zone-ba nem? Túl egyszerű lett volna… az nem annyira Buccaneers-es. Szerencséjére a csapattárs szerezte vissza a labdát, majd később egy felzárkózó TD is lett belőle Stocker közreműködésével.

1218_2_mikeevans

Mike Evans második szezonjában is átlépte az 1000 yardot. Idén 1046 yardnál, és 3 TD-nél jár az elkapó!

Félelmetes, hogy Mike Evans a rengeteg rontott labdafogás mellett is 157 yardot tudott elkapni a meccsen. Ezennel pedig idén is átlépte az 1000 yardos határt. Doug Martin pedig 91 yardot tett meg 18 kísérletből. És ha csak ideiglenesen is, de jelenleg ő a legtöbb yardot futó játékos az NFL-ben, megelőzvén Adrian Petersont is.

Jameis Winston is karrier rekordot döntött. Pályafutása során ugyanis első ízben dobott 300 yard fölött. Pedig az első félidő alapján ez is nagyon kérdéses volt. Hisz a Rams védőfal teljes egészében kivonta őt a játékból, időt nem hagyván az irányítónak. Aaron Donaldnak szinte nem is volt szerelése ami nem negatív yardon történt. Sem Ali Marpet, sem Logan Mankins nem tudtak megbirkózni a feladattal.  A yardok többsége, mint ahogy a két touchdown passz is, mondjuk ki: a garabage time-ban született. Abban bizony, hisz az utolsó negyed megkezdésének a pillanatában is 28-6-os Rams vezetés volt érvényben.

A Bucs védőfala nem tudott nyomást helyezni Keenumra. A secondary nem tudta elvégezni a munkáját. Míg a másik oldalon a Bucs támadófala nem tudta tartani a Rams D-line-t. Az “egy fecske” pedig Doug Martin személyében, nem volt képes nyarat csinálni. Ehhez hozzájött a sok buta szabálytalanság, és a rengeteg elhibázott szerelés. Így lehetetlen mérkőzést nyerni. Én pedig már kicsit örülök is annak, hogy nem kell néznem egy baromi nagy égést idén januárban a rájátszásban ettől a csapattól, mert mondjuk ki ezt is… az lett volna.

Pozitívum a mérkőzésben, hogy a nagy hype-ot kapott Todd Gurley-t sikerült 48 yardon tartani. De aztán ennyi. Ja nem! Szépek voltak a piros mezek.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com