A hétvége idiótái, avagy mire gondolt a költő?

kirkcousins_mattheslater.jpgAz NFL-t bizonyos fokig hihetetlen felkészültség és precizitás jellemzi de időről időre akadnak olyan jelenetek amikor mindenki csak szájtátva néz és nem fogja fel, hogy mi is történt valójában.

Az elmúlt hétvégén két megmagyarázhatatlan eset is történt a futballpályákon. Az elsőért nem fizettek nagy árat mert a Redskins simán behúzta az Eagles elleni mérkőzést de a Pariots pénzfeldobásakor elkövetett baki miatt elment a mérkőzés.

Vasárnap hajnalban a Redskins az Eagles ellen abban a tudatban léphetett pályára, hogy győzelem esetén megnyerik a csoportjukat és bejutnak a rájátszásba. A második negyed végén 16-10 vezetés birtokában visszakapták a labdát és a Redskins vezethette az első félidő utolsó támadását.

71 yardot kellett előrehaladniuk kevesebb mint egy perc alatt ami elsőre szinte lehetetlennek tűnt de pár jó playt követően máris az Eagles endzoneja előtt találták magukat és ekkor jött a megmagyarázhatatlan play.

Hat másodperc volt hátra, nem volt a Redskins-nek időkérése és ekkor az irányítójuk Kirk Cousins nem passzolt, nem futott, nem spikeolt hanem egyszerűen csak letérdelt amivel lepörgött az óra. Az irányító döntése miatt a csapat elesett a szinte biztos mezőnygóltól és az "ajándék" 3 ponttól. Az angolban erre használják a "brain fart" kifejezést.

Az irányító döntése miatt a Redskins vezetőedzője Jay Gruden is csak döbbenten nézett és nem tudott sok mindent hozzáfűzni a látottakhoz.

"Hat másodperc volt hátra, Pierre Garcon felé akartunk dobni. Ötletem sincs, hogy miért térdelt le. Ki fogom deríteni a félidőben." - nyilatkozta Gruden az öltözőbe menet.

A vasárnap esti New York Jets - New England Patriots találkozóján hosszabbításra került sor. A Patriots csapatát többek között a wide receiver Matthew Slater képviselte akit valószínűleg utoljára küldtek be a pénzfeldobáshoz mert döbbenetes dolog történt.

A Pats nyerte a pénzfeldobást majd rúgást választottak és Slater még azt is megmutatta, hogy merre akarnak rúgni. Majd látszott az arcán, hogy nem érti az egész szituációt és győztesként választani akarna.

 

A pénzfeldobást követő párbeszéd:

Játékvezető: Fej lett, rúgni akarnak?

Slater: Rúgni akarunk abba az irányba.

Játékvezető: Merre akarják fogadni a labdát?

Jets: Erre.

Játékvezető: A New England nyerte a pénzfeldobást, a kirúgást választották.

Slater: Hé, hé, hát mi nyertünk, akkor nem választhatunk?

Játékvezető: Választottak, a rúgást választották.

A mérkőzést követően Slater és Bill Belichick is megerősítette, hogy a vezetőedző kérte, hogy kirúgást válasszanak. Belichick állítása szerint abban a pillanatban úgy gondolták, hogy ez a lehető legjobb a csapat számára és erről többet nem fog mondani.

A Jets így megkapta a labdát és a támadássorozat végén TD-t szerzett. A touchdown pedig lezárta a mérkőzést. Az eset után lenyilatkozták, hogy az egész Belichick döntése volt de Slater arckifejezésén látszott, hogy nem igazán érti a történteket. Ez inkább egy fatális hiba volt a játékostól amit végül magára vállalt a stáb.

slatercoin.png

Egy szurkoló az eset után gyorsán átírta a játékos wikipédia oldalát

Fotó: twitter.com, facebook.com,