Több évig játszana még a liga egyik legeredményesebb kickere

Adam Vinatieri januárban már a 20. profi szezonját fejezte be de egyelőre nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával sőt saját bevallása szerint tervei között nem is csak egy szezon szerepel.

Vinatieri a múlt héten Mike Florio-nak, egy San Francisco-i rádióműsorban elárulta, hogy jelenleg nem akarja meghatározni az NFL-ben eltölteni kivánt további éveit de azt biztosan kijelentheti, hogy legalább két további szezonban gondolkodik.

"Nem csak egy szezon hanem ha az Úr is úgy akarja akkor még jónéhány. El fog jönni a vég ideje is a számomra. Úgy gondolom, hogy ez az idő még nem jött el. Élvezem a játékot. Élvezettel teszem a a dolgom." - nyilatkozta Vinatieri.

A 43 éves kickernek a kora ellenére is helye lenne az NFL-ben. A tavalyi szezonban 27 mezőnygólkísérletéből 25-öt értékesített. Valószínűleg a veterán játékost megzavarta a szabályváltozás mert több extra pontot hibázott mint mezőnygólt. 35 extra pontból csak 32 volt sikeres.

Vinatieri szabadügynük lesz a Colts már jelezte, hogy a terveik között szerepel a hosszabbítás. Ha tud visszatérni Indianapolisba akkor is lesz majd jelentkező mert az elmúlt években igen sok csapat szenvedett a kickereivel. Ráadásul biztosan motiválóan hat rá, hogy csak 291 pontra van Morten Andersen 2.544 ligarekordot jelentő összpontszámától.

(nfl.com, Fotó: nfl.com)