A Bears nem hosszabbít a legjobb futójával

Matt Forte a Chicago Bears running backje tegnap a saját Instagram oldalán bejelentette, hogy csapat nem fog hosszabbítani vele. Forte egész pályafutása során a Bears játékosa volt és most fog először kikerülni a szabadügynökpiacra.

Forte a Tulane Egyetem játékosa volt és a 2008-as Draft második körében választotta ki a Bears. Pályafutása során a liga egyik legveszélyesebb running backjének számít a futás és a passzjáték összessége szempontjából. 8.602 futott yardot és 4.116 elkapott yardot szerzett. A tavalyi szezonban a sérülések miatt három mérkőzést kellett kihagynia és így "csak" 898 futott yardot szerzett de még most is 4.1 yardos átlaggal dolgozott.

"A kívánságom ellenére a napjaim a Chicago Bears játékosaként a végéhez értek. A héten informált a general manager, hogy nem akarnak velem hosszabbítani. Mindig is hálás leszek a Chicagoban eltöltött évek miatt és, hogy egy ilyen gazdag történelmű csapatban játszhattam. Egyedül azt bánom, hogy nem sikerült Super Bowl-t nyerni a sport legjobb szurkolótábora számára. Nagyon izgatott vagyok a jövőm miatt. Chicago azonban mindig is az otthonom lesz." - nyilatkozta a távozával kapcsolatban.

Forte a pályára lépése óta a legtöbb scrimmage yardal rendelkezik. 12.718 yardjával megelőzi Adrian Peterson-t aki 12.003 yardnál tart bár az igaz, hogy a Minnesota Vikings futója egy évet kihagyott az eltiltása miatt.

Curtis Martin, Barry Sanders, LaDainian Tomlinson és Ricky Watters után Forte a liga ötödik játékosa aki pályafutása első 8 évében átlépte az 1.200 scrimmage yardot. Egyetlen futó sem rendelkezik több (220) elkapással az utolsó három szezonban és 2014-ben ligarekordot döntött a 102 elkapásával.

Forte már 30 éves ami nem jelent sok jót a running backek piacán de az elengedésének természetesen anyagi okai vannak. A tavalyi szezonban 7 millió dollárt keresett és valószínűleg nem akarja ezt sokkal lejjebb adni és a Bears nem bírná el ezt a fizetést. Jay Cutler a jelenlegi szerződésével 17 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és hely kell az elkapó Alshon Jeffery szerződésének is.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)