Fontos dátumok a holtszezonban

Február 13. - Az öt NFL Regional Combines első állomása a Houston Texans edző létesítményében. A regionális combine-on olyan játékosok vesznek részt, akiket nem hívtak meg az NFL Scouting Combine-ra, valamint azok a veteránok, akik szeretnének csapatot találni. A Panthers offensive tackle-je, David Foucault és a korábbi Carolina tight end Brandon Williams is itt kezdte.

Február 16 - Ez az első nap, amikor a csapatok kioszthatják a franchise- vagy a transitional tag-et (de nem mindkettőt). A határidő erre március 1. A tag nem vált be a Panthers csapatának 2014-ben Greg Hardy-nál, de már sikeresen használták a Carolina offensive lineman-e, Ryan Kalil és Jordan Gross esetében. Sokan úgy gondolják, a Panthers a cornerback Josh Norman-nek adja a tag-et, hogy biztosítsák legalább a 2016 szezon-t, és hogy a Panthers-nek legyen lehetősége egy hosszú távú szerződést kötni vele. A játékos a hosszú távú szerződést július 15-ig írhatja alá vagy megtarthatja az egy éves tag-et.

Február 23-29 - Az NFL Scouting Combine. Ez messze a legnagyobb publicitást élvező része a draft folyamatnak.

Március 7-9 - Az új bajnoki év kezdetének felvezetése, a csapatoknak ekkor nyílik lehetősége arra, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a korlátlan szabad ügynökökkel. Tavaly, a Panthers újra leigazolta a defensive tackle Dwan Edwards-ot és a QB Joe Webb-et ebben az időszakban. Az elkapó Ted Ginn Jr.-t és az offensive tackle Michael Oher-t ezen időszakot megelőzően igazolták. Hogyan? Úgy, hogy a korábbi csapatuk az új bajnoki év megkezdése előtt elengedte őket.

Március 9 - Ez az a nap, amikor az NFL hivatalosan lezárja a 2015-ös szezont, az új bajnoki év délután 4:00 órakor kezdődik. Ekkor szokott megőrülni a liga, és több csapat azonnal leigazolja a nagynevű szabad ügynököket, akikkel már tárgyalt. Bár soha nem lehet tudni, mi fog történni, a Panthers hajlamos elkerül a nagy felhajtást és általában módszeres, de nem kevésbé hatékony munkával a következő hetekben is dolgozik.

Március 20-23 - Az NFL éves közgyűlése Florida-ban. Vannak más tulajdonosi ülések is egész évben - egy még Charlotte-ban is lesz idén május 23-25 között - de ez a legnagyobb. Ez a legvalószínűbb időpontja a szabályok változtatásának, a draft sorrendet még egyszer megerősítik és a kompenzációs pick-eket is kiosztják.

Április 18 - Ez az az időpont, amikor a csapatok elkezdik a holtszezon edzésprogramját. A Panthers jellemzően mindig ilyenkor kezdett, de Rivera jelezte, hogy a csapat egy kicsit később is kezdhet ebben a szezonban a Super Bowl miatti hosszab szezon után.

Április közepe - Ekkor jelentik be az NFL sorsolását. A Panthers már tudja, kik ellen fognak játszani, de ekkor fogják megtudni, hogy mikor fognak játszani.

Április 28-30 - Az NFL Draft, amely Chicagóban lesz, a második egymást követő évben, az első fordulót csütörtökön, a második és a harmadik fordulót pénteken és a 4-7 fordulót szombaton tartják. Közvetlenül a draft után a csapatok elkezdhetik leigazolni a draftolatlan újoncokat. Két évvel ezelőtt a Panthers leigazolta a guard Andrew Norwell-t és az elkapó Philly Browns-t, mint draftolatlan szabad ügynököt. Tavaly a futó Brandon Wegher-t és a safety Dean Marlowe-t igazolták így.

Május 6-9 vagy május 13-16 - A draft választások részt vesznek a Panthers edzésén a két hétvége egyikén, együtt a draftolatlan újoncokkal, a meghívott játékosokkal és néhány veteránnal. A Panthers az elmúlt két évben az első hétvégét tartotta meg, de a második hétvégén találkozott a két év előtt.

Május közepén - Ez a tipikus kezdő időpontja a három hetes OTA-nak, amikor a csapatok számára megengedett, hogy korlátozott edzéseket tartva felkészüljenek a tényleges edzésekre. Technikailag önkéntes, de szinte 100%-os a részvétel. Ezt követi közvetlenül utána a kötelező három napos mini camp, ami után a játékosok külön utakon járnak az edzőtáborig.

Július közepe - Itt az ideje a valódi munkának. Itt az ideje az edzőtábornak. A Panthers ismét a Wofford College vendége lesz Spartanburg-ban, több mint három hétig.

Augusztus 7. - Hat hónappal az 50. Super Bowl után a szurkolók végre kapnak egy kis futballt, a Hall of Fame Game idén Canton-ban lesz. Az idei párharcot még nem határozták meg. A Panthers csak egyszer játszott ezen a meccsen, 1995-ben.

Augusztus 11-14 - A 30 csapatnak, akik nem játszottak a Hall of Fame Game-en, ezeken a napokon lesz az első a négy előszezon meccsből.

Szeptember 8. - A szezon elkezdődik a Thursday Night Football-al. A meccset az uralkodó Super Bowl bajnok otthonában játsszák minden évben 2004 óta. A Broncos fogadhatja a Panthers-t aznap este? Ez lehetséges, de 2004 óta csak egyszer fordult elő, hogy különböző konferenciák egymás ellen játszottak volna. Csak egyszer volt az 1. héten Super Bowl párharc, amikor - az 1970-es IV Super Bowl után - a vesztes csapat (a Vikings) fogadta a győztes csapatot (a Chiefs-t). Tehát a Panthers - Broncos szezonnyitó példátlan lenne.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: bleedinggreennation.com