Nagytakarítás Los Angeles-ben, három kezdőjátékosát is elküldte a Rams

A Rams új otthonra lelt Los Angeles-ben de több játékosuk nem fogja megtudni, hogy milyen is az Angyalok városában játszani. A csapat tegnap bejelentette, hogy megvált defensive endjétől Chris Long-tól, linebackerétől James Laurinaitis-tól és tight endjétől Jared Cook-tól.

A három játékos elküldésének főként anyagi okai vannak. A trió menesztésével összesen 24.375 millió dollárt szabadítottak fel az idei fizetési sapkából úgy, hogy csak 4.7 millió dollár halott összeg maradt utánuk.

"Az év ezen szakaszában az NFL csapatok szembesülnek vele, hogy nehéz döntéseket kell meghozni a veterán játékosaikkal kapcsolatban. Chris és James a megtestesítője annak, hogy hogyan kell profinak lenni a ligában és megtiszteltetés volt mindkettejük edzőjének lenni. Sok éven keresztül a védelmünk alappillérei voltak és nem lehet elmondani, hogy mennyire szeretik a játékot és a csapattársaikat. A pályán a fiatal játékosok mentorai voltak és valódi változást hoztak a St. Louis-i közösség számára. Mindig is hálásak leszünk James és Chris önzetlen elkötelezettségéért és sok sikerült kívánunk nekik a jövőben." - szerepelt Jeff Fisher közleményében.

Long-ot a 2008-as Draft elsők körének második helyén választotta ki a Rams. Jól kezdődött a pályafutása, az első négy szezonjában 30.5 sacket szerzett így 2012 nyarán négyéves , 48.2 millió dolláros hosszabbítást kötöttek vele.

A szerződés értelmében 14.25 millió dollárt foglalt el a  fizetési sapkából és a mostani elküldéssel csak az időarányos 2.5 millió dollár vált halott összeggé. Két évvel ezelőtt bokasérülés miatt csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni, a tavalyi szezonban alaposan visszaesett a teljesítménye és Long-ot magát sem lepte meg a cut.

"A lényeg az üzlet. Nincs mentség az elmúlt két évért. Fájdalmas felismerni, hogy csak én vagyok felelős a teljesítményemért és felelősséggel tartozok a csapattársaimért." - szerepelt Long közleményében.

Long mellett lapátra került Laurinaitis is. A linebacker-t a 2009-es Draft második körében választotta ki a Rams és hétéves pályafutása során egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. 112 mérkőzésen, 852 tacklet, 16.5 sacket, 10 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett továbbá 34 levédekezett passz fűződik a nevéhez.

Laurinaitis még kétéves szerződéssel rendelkezett, 6.45 millió dollárt foglalt az idei és 8.35 millió dollár a jövő évi fizetési sapkából. A szerződés felépítése igen csapatbarátnak mondható mert az elküldésével a következő két évben 13.625 millió dollár szabad hely keletkezett úgy hogy csak 1.15 millió dollár halott összeg maradt utána.

Nem csak a védelemből hanem a támadóegységből is távoznia kellett egy játékosnak. Jared Cook-ot eredetileg a Tennesse Titans választotta ki a 2009-es Draft harmadik körében és 2013-ban csatlakozott a Rams-hez. Eddigi pályafutása során 272 elkapásból 3.498 elkapott yardot és 16 elkapott TD-t szerzett.

Érkezésekor ötéves, 35.1 milliós szerződést kapott és a követező két évben 8.3 és 8.4 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. A tavalyi szezonban 39 elkapásból 481 elkapott yardot szerzett így a vezetőség értékesebbnek tartotta az elküldésével felszabaduló 12.79 millió dollárt.

(nfl.com, Fotó: therams.com, thesportsquotient.com, chatsports.com, jaredcook.me)