14.4 millió dollárt keres idén a Chicago Bears elkapója

Több forrás is egybehangzóan bejelentette, hogy a Chicago Bears franchise taget ad wide receiverének Alshon Jeffery-nek. Az elkapót a 2012-es Draft második körében választotta ki a Bears és most a fizetésével is bekerült az elsőszámú elkapók közé.

A Bears és Jeffery ügynöke Tony Dandy tovább folyatja a tárgyalásokat, hogy mielőbb sikerüljön megállapodni a hosszútávú szerződés részleteiről. A nagy pénz már a zsákban van, az idei szezon el van intézve de ezzel még korántsem biztos, hogy Jeffery tényleg Chicago-ban fog maradni hosszútávon is.

Jeffery eddigi négyéves pályafutása során meggyűlt a baja a sérülésekkel, eddig összesen 13 mérkőzést kellett kihagynia. A tavalyi szezonban 7 mérkőzésről hiányzott könyök, boka, váll, ágyék és combhajlító sérülés miatt.

Tavaly csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni de a 807 elkapott yardjával még így is messze a csapat legeredményesebb elkapója volt. Playmaker, nagy fenyegetést jelent a redzone-ban de kérdéses, hogy egészséges tud-e maradni egy egész szezonon keresztül.

Jelenleg még az sem zárható ki, hogy Jeffery tag-el fogja végigjátszani az idei szezont. Ha idén is problémát jelentenek majd a sérülések akkor anélkül szabadon lehet engedni, hogy súlyos milliók terhelnék a csapat következő évi fizetési sapkáját. A hosszútávú szerződést a július 15. határidőig kell aláírni.

(nfl.com, Fotó: sportsworldreport.com)