A Bills megvált a korábbi 1/1-es védőjétől

Lezárult Mario Williams Bills-es korszaka. A Buffalo tegnap bejelentette, hogy négy szezon után megválik a korábban 100 millió dollárért szerződtetett védőjétől. A csapat franchise taget adott offensive tacklejének Cordy Glenn-nek és le kellett faragniuk a költségeikből mert a fizetési sapkában csak fél millió dollár szabad helyük volt .

A jelenleg 31 éves korábbi 1/1-es Draft pick 2012-ben érkezett a Houston Texans csapatától. Williams hatéves, 96 millió dolláros szerződést kötött a csapatával amely 24.9 millió dollár garantált keresetet és 19 millió dolláros aláírási bónuszt tartalmazott.

Az idei szezonban 19.9 és jövőre 16.5 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. A defensive end elküldésével 12,9 millió dollárt szabadítanak fel az idei és 14.9 millió dollárt a 2017-es szezonban.

A Bills nehéz helyzetben van mert az idei szezonban Marcell Dareus, Charles Clay és Stephon Gilmore is több mint 10 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában amihez még hozzájön Glenn frissen kiosztott franchise tage is. A négy játékos több mint 51 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és ehhez még hozzájön a Williams után maradt 7 milliós halott összeg is.

A fizetési adatok mellett Williams elküldése a gyengébb játékkal is magyarázható de tulajdonképpen a defensive endel párhuzamosan a defense is jóval gyengébben szerepelt az idei szezonban. Rex Ryan defense 31. helyen áll 20 irányító földrevitellel pedig a tavalyi szezonban 54 sackel ligaelsők voltak.

A csapat számaiból természetesen hiányoznak Williams számai is aki az idei szezonban csak 4 sacket szerzett míg az előző három év mindegyikében átlépte a 10 sacket. Tavaly 14.5, két éve 13 és az első Bills-es évében pedig 10.5 sacket szerzett.

A Bills Williams mellett megvált running backjétől Anthony Dixon-tól és guardjától Kraig Urbik-től is.

(nfl.com, Fotó: twentyfoursports.blogspot.com)