A Saints szerződtette James Laurinaitis-t

A New Orleans Saints tovább erősíti a védelmét és ezen nem lehet csodálkozni ugyanis a Szentek defense a liga legrosszabb egysége volt a tavalyi szezonban. Az újabb erősítést a Los Angeles / St. Louis Rams korábbi linebackerének, James Laurinaitis-nak a megszerzése jelenti.

Laurinaitis a Rams nagytakarításának egyik áldozata volt és elsődlegesen nem a gyenge teljesítmény, hanem anyagi okok miatt kellett távoznia. A védő még kétéves szerződéssel rendelkezett korábbi állomáshelyen, 6.45 millió dollárt foglalt az idei és 8.35 millió dollár a jövő évi fizetési sapkából.

A korábbi szerződés felépítése igen csapatbarátnak minősült mert az elküldésével a következő két évben 13.625 millió dollár szabad hely keletkezett úgy hogy csak 1.15 millió dollár halott összeg maradt utána. A linebacker saját magát nagyon meglepte a cut mert nem sokkal az elküldése előtt a csapat többek között vele akarta promotálni a Los Angeles Rams franchiset.

A linebackert a 2009-es Draft második körében választotta ki a Rams és hétéves pályafutása során egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. 112 mérkőzésen, 852 tacklet, 16.5 sacket, 10 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett továbbá 34 levédekezett passz fűződik a nevéhez.

A csapat tavaly Rob Ryan irányítása mellett 3-4-as védelmet játszott de a novemberi elküldését és az Oakland Raiders korábbi vezetőedzőjének, a Saints tavalyi defensive asszisztensének Dennis Allen előléptetésével a csapat átállt a 4-3-as defensere ami fekszik Laurinaitis számára is.

A Saints új védője azonban nem lehet maradéktalanul boldog mert Stephone Anthony kitűnő újonc szezont produkált középső linebackerként így neki valószínűleg az erős oldalon kell majd szerepelnie pedig eddigi profi pályafutása során, 112 mérkőzésen a középső linebacker posztján szerepelt.

(nfl.com Fotó: twitter.com, twitter.com)