Draft Preview: Irányítók

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Carson Wentz (6-5, 237, North Dakota State)
Két kezdőként játszott évében a Bison egymást követő Football Championship Subdivision címeit ötre növelte, MVP kitüntetést kiérdemelve mindkét döntőben. Az elmúlt szezon felét kihagyta egy csuklótörés miatt, de teljesen egészségesen visszatért a rájátszásra, és úgy játszott, hogy esélyes az első 10 választás valamelyikére.

Jared Goff (6-4, 215, California)
A másik TOP10 esélyes, Goff három kiemelkedő szezont produkált, mint kezdő, 467 yardot és hat touchdown-t dobva a Bowl győzelem során. 96 touchdown passzt adott karrierje során egy up-tempo offense-ben. Szinte nincs tapasztalata a center mögött, de a shotgun-ban megmutatta a gyorsaságát és pontosságát, ami eljuttathatja a következő szintre.

Paxton Lynch (6-7, 244, Memphis)
Lynch lenyűgöző pontosságával és döntéshozatalával tavaly 28 touchdown-t és csak négy interception-t dobott. Annak esélye ellen fel a versenyt, elkápráztatta a nézőket a Mississippi ellen az alapszakaszban, de kudarcot vallott a Bowl meccsen az Auburn ellen. Akár az első fordulóban is kiválaszthatják.

Connor Cook (6-4, 217, Michigan State)
Cook 34-4-es gyözelmi mutatóval rendelkezik a három kezdőként játszott éve során. A váll sérülés, amely befolyásolta őt az elmúlt szezonban, aggodalomra adhat okot néhányaknak.

Dak Prescott (6-2, 226, Mississippi State)
A második QB a Southeastern Conference történelmében (Tim Tebow mellett), aki a csapat legjobbja volt a passzolt és futott yardok tekintetében két egymás utánin szezonban. A futásai csökkentek 2015-ben, de határozott lépéseket tett, mint passzoló irányító, amit alátámaszt, hogy a 29 touchdown mellett mindössze öt interception-t dobott.

HELYI ESÉLYES

Jacoby Brissett (6-4, 231, N. C State)
Mutatott egy kicsit mindenből, mint kétéves kezdő, miután átkerült Florida-ba, igazi kettős fenyegetettséget jelentett a nyomás elöl hátborzongató módon menekülő érzékével. Egy jó vezető és döntéshozó képességével elkerülte a nagy hibákat, de néha eldobta a labdát, vagy futott olyan helyzetekben, amikor egy pontos dobásra szükség lehet profi szinten.

KITŰNŐ COMBINE

Jeff Driskel (6-4, 234, Louisiana Tech)
Messze a leggyorsabb QB volt a Combine-on 4,56-os 40 yardos eredményével és könnyedén menetelt a pozícióját egy 10-2 ugrás az ugrás. Miután végzősként tavaly csapatot váltott, feltámadtak a profi kilátások és esélyes a draft-ra vagy legalább arra, hogy draftolatlanul leigazolják.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Címkék: nfldraft, draft2016