Dubose kiesett a szezonra, kell-e az OTA?

BJ Dubose_1Idén sem múlik el a felkészülés súlyos sérülés nélkül.

B.J. Dubose a szerdai OTA edzésen ugyanis szezonvéget jelentő sérülést szenvedett.

Mindössze a második OTA edzés kezdődött el a szerdai napon, mikor a Vikings 24 éves védője rosszul lépett és elülső keresztszalag szakadást szenvedett. Ezzel sajnos nyugodtan kijelenthetjük, hogy a DE poszton játszó játékos kénytelen lesz a lelátóról végignézni a szezont, mert az ACL szakadás hónapos kihagyásokkal jár.

2015-ben a hatodik körben választottuk ki és úgy tűnt megragadhat a csapatban, de egy ilyen sérüléssel nem biztos, hogy hagynak neki helyet, esetleg season ending IR listára teszik.

Itt jön fel újra az a téma, hogy az NFL minek erőlteti ezeket a kötelező OTA edzéseket. Több csapatnál is ha nem is sorra, de állandóan hallani, hogy olyan sérüléseket szenvednek, ami miatt egész szezont kell kihagyni.

A felkészülés kell a csapatoknak, mert egyik idény sem egyforma, nem lehet a tavalyi dolgokat átmenteni, de legalábbis csak nagyon kis részét. Azért lobbiznak, hogy az OTA mellett az előszezon meccseket is töröljék el vagy maximum egyre csökkentsék a számukat.

Értem én, hogy félnek a sérülésektől, de akkor menjenek sakkozni, ott maximum ínhüvelygyulladást kapnak. A szezonközbeni kötelező edzéseken ugyanúgy lehet rosszul lépni és véget vetni pillanatok alatt egy szezonnak.

Egy biztos, az OTA még marad és az előszezon mérkőzések is. Szomorú egy szezonnak véget vető sérülés, de benne van a pakliban.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com