Az új Browns vezetőedző még nem áll készen a kezdőirányító kinevezésére

Az idei edzőpiac egyik legnagyobb neve a Cincinnati Bengals korábbi offensive koordinátora Hue Jackson volt aki bőven válogathatott a csapatok közül de végül az újjászületése óta szenvedő Cleveland Browns vezetőedzői posztja mellett döntött.

Jackson döntésének a csapat támadójátékosai örülhettek a legjobban mert egy igencsak elismert edző irányításával készülhetnek a következő szezonra. Az új HC érkezésének különösképpen a csapat jövőbeli kezdő irányítója örülhet. Bárki is legyen az.

Jackson körülbelül egy hónapja elmondta, hogy az idő előrehaladtával és a játék alapján fogja megnevezni a kezdőirányítóját. Ez tulajdonképpen annyit jelentett, hogy Robert Griffin III nem győzte meg maradéktalanul az első edzéseken.

"Srácok higgyétek el nekem, hogy a megfelelő időben ti fogjátok megtudni elsőként." - közölte Jackson az OTA edzésen.

"A legjobb választást nem a leggyorsabb döntés jelenti."

A jelenlegi Browns rostert elnézve RG3 megnevezése lenne a "leggyorsabb" és talán a legegyszerűbb is de Jackson állítása szerint a Washington Redskins korábbi irányítójának még sokat kell dolgoznia és meg kell róla győzni az edzői stábot, hogy Ő lesz a megfelelő választás.

RG3 mellett ott van a keretben a tavaly szerződtetett és kezdőnek számító Josh McCown, a szintén tavaly érkező Austin Davis, az egyetlen NFL mérkőzéssel rendelkező Connor Shaw és az idei Draft harmadik körében kiválasztott Cody Kessler.

Az, hogy nincs meg a Browns kezdőirányítója tulajdonképpen nem rendelkezik hírértékkel mert 2001 óta minden szezonban ezzel a problémával küzdenek Clevelandben. Annyi viszont biztos, hogy az idei szezon végéig minimum egy névvel bővülni fog a legendás mez.

(nfl.com, Fotó: cleveland.com)