Négy játékost hallgatnak meg a dokumentumfilm miatt

Az NFL munkaügyi aligazgatója Adolpho Birch a hétvégén értesítette a játékosok szövetségét, hogy a decemberi Al-Jazeera dokumentumfilm miatt négy gyanúba keveredett játékost fog ki vagy inkább meghallgatni a liga.

A dokumentumfilmben felmerült a Green Bay Packers linebackereinek Julius Peppers-nek, Clay Matthews-nak és a Pittsburgh Steelers linebackerének James Harrison-nak a neve is. Mindhárom játékost az edzőtábor első napján fogják meghallgatni.

A negyedik játékos a korábban a Green Bay Packers-t erősítő Mike Neal. A linebacker jelenleg szabadügynök így a csapat nélküli játékos meghallgatásának időpontjáról csak annyit lehet tudni, hogy július 22. előtt (vagy pont aznap) sor fog rá kerülni. A négy védő neve különböző teljesítményfokozó szerekkel kapcsolatban merült fel.

"A vizsgálat közben el akartunk beszélgetni az érintett játékosokkal. Április óta folyamatosan kérjük az NFLPA-t, hogy ütemezze be ezeket a megbeszéléseket de a többszöri megkeresés ellenére sem kaptunk választ. Egyetlen válaszként az érkezett, hogy megvizsgálják a nyomozásunk alapját. A folyamatos késleltetés megakadályozta a vizsgálat sikerességét." - szerepelt Birch közleményében.

A meghallgatások már egy ideje valóban szervezés alatt álltak. Az nfl.com munkatársának, Michael Rapaport-nak a liga szóvivője Joe Lockhart májusban elárulta, hogy találkozni akarnak a játékosokkal. Az eredeti tervek szerint már megtörtént volna a meghallgatás.

A dokumentumban felmerülő legnevesebb játékos a pár hónapja Super Bowl győzelem után visszavonuló Peyton Manning volt. A veterán irányító már felhagyott a futballal, már nem tartozik a játékosok szövetségéhez így az Ő meghallgatásáról még nincs információ.

A filmben szereplő gyógyszerész Charlie Sly állítása szerint Manning az öt évvel ezelőtti nyakműtétei után, a rehabilitációs folyamat részeként kapta a növekedési hormont. Sly állítása szerint a készítményt nem Manning hanem a felesége Ashley kapta és az elmondottak szerint állandó jelleggel.

A liga a 2011-es kollektív szerződésben betiltotta a HGH használatát de érdekes módon nem kezdték el az ellenőrzést. Az első ellenőrzésekre csak 2014-ben került sor de tulajdonképpen feleslegesen tették mert a mai napig egyetlen pozitív eredményt sem találták az ellenőrzések során.

(nfl.com, Fotó: cbc.ca)