Három játékos kapott rövidebb-hosszabb eltiltást

Ismét lecsapott a liga és Roger Goodell Commissioner. Csütörtökön bejelentették, hogy három játékos összesen 15 mérkőzéses eltiltást kapott. Nem kegyelmeztek Sheldon Richardson, Rolando McClain és Johnny Manziel számára sem.

A legjobban a hármas legjobbja azaz a New York Jets defensive endje Sheldon Richardson járt aki megúszta egyetlen mérkőzéses fizetés nélküli eltiltással. Richardson-nak egy tavalyi letartóztatás miatt kell kihagynia a Cincinnati Bengals elleni nyitómérkőzést.

Richardson a liga Magatartási szabályzatát szegte meg amikor tavaly 230-al száguldozott az autójával St. Louis utcáin. A megállítását követően kiderült, hogy két férfi és egy 12 éves gyerek is az autójában tartózkodott, utóbbi miatt kiskorú veszélyeztetéséért is megvádolták.

Ráadásul a védőfalember ellenállt a letartóztatásnak és az átkutatáskor egy töltött lőfegyvert is találtak az autóban. A bíróság idén 2 év próbaidőre és 100 óra közmunkára ítélte. Igen simán megúszta a franchise tages defensive end.

A három játékos közül a legrosszabbul a Dallas Cowboys linebackere Rolando McClain járt. A védőt 10 mérkőzéses eltiltásra büntették teljesítményfokozó szerek használata miatt. A linebackert visszaesőnek mondhatjuk és emiatt kapta a legsúlyosabb büntetést.

A tavalyi szezon elejét is kellett hagynia mert ugyanilyen okból kifolyólag 4 mérkőzéses eltiltást kapott. McClain a 2010-es Draft nyolcadik választottja volt de a viselkedése miatt nem tudta befutni azt a pályafutást amit előzetesen jósoltak neki. Igen sok balhéja volt már a múltban így a jelenlegi helyzet nem lehet ismeretlen a számára, a fő kérdés az, hogy ilyen múlttal meddig játszhat még az NFL-ben.

A Dallas defensének McClain eltiltása hiányzott a legkevésbé mert az egységük már így is ezer sebből vérzik. A defensive end Demarcus Lawrence-t és a pass rusher Randy Gregory-t már korábban eltiltották a szezon első négy mérkőzésére. A linebacker Sean Lee térdsérülésből tér vissza, a harmadik körös defensive tackle Maliek Collins az offseason edzésen eltörte a lábát és a szabadügynökként szerződtetett defensive end Benson Mayowa térdműtéten esett át.

Az utolsó játékos akit megbüntettek az a csapat nélküli Johnny Manziel. Mr. Futball gőzerővel dolgozik rajta, hogy minél jobban elássa magát és jelenleg semmi esély sem mutatkozik rá, hogy még valaha pályára fog lépni az NFL-ben.

Manziel-t tiltott szerek használata kapta a négy mérkőzéses eltiltását. Tiltott szerek alatt itt nem teljesítményfokozóra gondolt a bizottság.

Johnny négy mérkőzéses eltiltást kapott ami csak az idei szezonra vonatkozik. Jelenleg elképzelhetetlen, hogy idén bármelyik csapat leszerződtetné az irányítót így tiszta lappal indulhat a 2017-es évben. Persze ehhez az kell, hogy Ő maga is tiszta legyen a jövőben. Az eltiltás biztosan lejár de az nem biztos, hogy Johnny valaha is meg fog javulni.

(nfl.com, Fotó: csnphilly.com, dfw.cbslocal.com, csnphilly.com)