Nick Foles-t saját kérésére elküldte a Rams

A Los Angeles Rams tegnap bejelentette, hogy egy nappal az idei edzőtábor kezdete előtt, az irányító kérésének eleget téve megvált irányítójától Nick Foles-tól. Foles menesztése már jó ideje a levegőben lógott és igazán senkit sem lephetett meg, hogy útjaik különváltak.

A szakértők már egy jó ideje biztosak voltak benne, hogy Foles elhagyja Los Angelest, a kérdés csak az volt, hogy a Rams kap-e valamilyen ellenszolgáltatást az irányító játékjogáért cserébe avagy sem. Megfelelő trade partner nélkül pedig nem maradt más választás.

"Az offseason során felvettük a kapcsolatot Nick-el és a képviselőivel és úgy éreztük, hogy mindkét fél számára ez a legjobb döntés. Nagyra értékelem Nick Rams-nél eltöltött idejét és mindazt amivel hozzájárult a csapatunkhoz és sok szerencsét kívánok a jövőbeni törekvéseihez." - szerepelt Jeff Fisher vezetőedző nyilatkozatában.

Foles a tavalyi évben érkezett a Rams-hez Sam Bradford ellenértékeként. Első pillanatra komoly fejtörést okozott, hogy melyik csapat járt jobban az üzlettel de mostanra kimondható, hogy a Philadelphia Eagles a trade egyértelmű nyertese.

Foles a tavalyi szezonban kezdő volt de mérkőzésről mérkőzésre rosszabbul teljesített. 56.4-es passzpontossággal és 10 interceptionel zárta a tavalyi szezont. Nagyon rosszul olvasta a védelmeket, kataszrófális döntéseket hozott és az alapszakasz végére már csak Case Keenum tartalékjának számított.

Mindenek előtt azonban Les Snead general manager a tavaly augusztusban kétéves, 24.5 millió dolláros hosszabbítást kötött az irányítójával amely 13.8 millió dollár garantált összeget tartalmazott. 1.75 millió dolláros alapfizetése lett volna az idei szezonra de márciusban 6 millió dollárnyi kerettagsági bónuszt kifizetett neki a Rams.

Az irányító 6 millió dolláros kerettagsági bónuszának kifizetése után a Rams feltradelt és megszerezte az idei Draft 1/1-es választását. Egy zsáknyi pickért kiválasztottak a jövő franchise irányítójának szánt Jared Goff-ot ami teljesen érthető módon nem tetszett Foles-nak.

Foles a Draft után egyetlen offseason programon és edzésen sem vett részt. Az irányító távolmaradásával kapcsolatban megkérdezték Jeff Fisher vezetőedzőt is. Fisher véleménye szerint Foles büntetés nélkül kihagyhatja a következő hetek önkéntes edzéseit. Csak akkor büntetik meg, ha nem fog megjelenni az edzőtáborban. A HC igazán már akkor sem foglalkozott Foles-al.

Jelen állás szerint a Rams a Jared Goff, Case Keenum és Sean Mannion irányítóhármassal fog nekivágni a következő szezonnak. Foles-nak pedig el kell fogadnia, hogy bárhol is fogja folytatni a pályafutását legjobb esetben is csak a tartalék posztja elérhető a számára. A Cowboys, a Chiefs vagy a Seahawks szerződtetheti le tartalékirányítónak.

(nfl.com, Fotó: phillyinfluencer.com, hngn.com)