Reggie Bush a Buffalo Bills-nél folytatja

A Buffalo Bills tegnap bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a szabadügynök Reggie Bush-al. A veterán running back szerződésének anyagi részleteit eddig nem hozták nyilvánosságra de egyes hírek szerint a teljes összeg elérheti a 3 millió dollárt de az összeg ösztönző alapú. Egyszóval a teljesítményarányos fizetése lesz.

A jelenleg 31 éves játékost igazán nem nevezhetnénk veteránnak de már átlépte a bűvös 30-as számot ami mérföldkőnek számít a running backek esetében. Bush hétfőn átment a Bills fizikai felmérőjén de az utolsó szezonok sérülései miatt felvetődik a kérdés, hogy milyen jövő várhat rá Buffalóban.

Rex Ryan vezetőedző mindig is szerette a tehetséges, rutinos játékosokat és a jelek szerint a korábbi Heisman Trophy győztes futót nem tudta a piacon hagyni. Az azonban megmondhatatlan, hogy pontosan milyen szerepet szán neki a jelenlegi csapatában.

Valószínűleg Karlos Williams pótlására érkezett mert a running back nem léphet pályára az első négy alapszakasz mérkőzésen de egy egészséges (és persze nem eltiltott) LeSean McCoy - Karlos Williams páros mellett legjobb esetben is csak a harmadik RB posztja elérhető a számára.

Bush a 2006-os Draft második választottja volt és öt éven keresztül szerepelt a New Orleans Saints csapatában. Ezt követően két évig a Miami Dolphins és ugyancsak két évig a Detroit Lions játékosa volt. A tavalyi szezonban a San Francisco 49ers-nél játszott de pályafutása legrosszabb szezonját produkálta.

Bush-nak jót tett az első két csapatváltás mert az első évben jól szerepelt. 2011-ben a Dolphins játékosaként 1.086 futott yarddal zárt. Az első Lions-os évében még jobban ment neki, csapatának legeredményesebbje volt az összyardok tekintetében. 1.512 yarddal zárta a 2013-as alapszakaszt ami 1.006 futott és 506 elkapott yardból tevődött össze.

A két évvel ezelőtti szezonban azonban térdsérülés hátráltatta és emiatt csak 11 mérkőzésen tudott pályára lépni. 297 futott yarddal, 2 futott touchdownnal és 253 elkapott yarddal fejezte be a tavalyi alapszakaszt. A gyenge szezont egy még gyengébb tavalyi alapszakasz követte, 8 futókísérletből 28 yardot, 4 elkapásból pedig 19 elkapott yardot szerzett.

Bush a tavalyi St. Louis Rams elleni mérkőzésen komikus körülmények között megsérült. A futó a pályáról kirohanva esett el és a vizsgálatok kimutatták, hogy Bush térdében elszakadt a keresztszalag. Bush így már nem léphetett pályára a szezon hátralevő részében.

Bush-t egész pályafutása során kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták de az nem sok jót jelent a jövőre nézve, hogy az utolsó két idényében csak 16 mérkőzésen tudott pályára lépni. Első lépésként az edzőtáborban meg kell küzdenie a harmadik RB posztjáért amihez Mike Gillislee-vel és Jonathan Williams-el kell versenybe szállnia.

(nfl.com, Fotó: buffalobills.com, espn.co.uk)