A Buffalo Bils 92 millió dollárért hosszabbított a kezdő irányítójával

Az egész offseasonban téma volt Tyrod Taylor jövője. A Buffalo Bills vezetősége pénteken lépett és jónéhány évre magához láncolta a csapat kezdőirányítóját.

Pénteken bejelentették, hogy Taylor hatéves, 92 millió dolláros (plusz az ösztönzők) hosszabbítást kötött a csapatával. A hírek szerint hosszabbítás átalakította a meglevő szerződését, az aláíráskor 9.5 millió dollár garantált keresetet kapott így a 133 ezer dolláros aláírási pénzzel együtt 9.633 millió dollárt fog elfoglalni az idei fizetési sapkából.

A szerződés érdekessége itt következik mert a csapatnak jövőre opciós joga lesz lehívni a játékos szerződését. A hírek szerint Taylor egyfajta előszerződést kapott és minden az idei szezonban mutatott teljesítményétől függ. Ha jól teljesít akkor érvénybe lép a szerződés utolsó öt éve.

Elvileg ha a Bills lehívja Taylor szerződését akkor jövőre 27.5 millió dollárt fog keresni. 15.5 millió dollár az opciós részből, 12 millió dollár pedig a 12 millió dolláros alapfizetésből tevődik össze. Ha Taylor a következő hat évben a Bills játékosa lesz és érvényesítené az összes ösztönzőt akkor 112 millió dollárt kereshetne.

"Minden évben be kell valamit bizonyítanod. Ez egy versenyen alapuló liga. Ez nem olyan mint az NBA-ben ahol minden garantált. Bármelyik pillanatban elküldhetnek. Minden pillanatban amikor pályára lépsz bizonyítanod kell valamit és az edzéseken is ez jár a fejemben." - nyilatkozta Taylor.

Doug Whaley general manager korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy Taylor tagadhatatlanul a Buffalo Bills vezére. Az offseasonban lenyűgözte Őt Taylor aki a csapat vezérévé vált és a munkájával kiérdemelte a mostani szerződéshosszabbítást.

Taylor négy szezonon keresztül volt a Baltimore Ravens tartalékirányítója és a tavalyi offseasonban csatlakozott a Bills-hez. Meglepő volt a játékos szerződtetése és sokak véleménye szerint csak azért érkezett, hogy kicsit megszorongassák és nagyobb versenyhelyzet elé állítják E.J. Manuel-t és Matt Cassel-t akik a kezdő posztért versenyeztek.

Ez olyan jól sikerült, hogy az alapszakasz kezdetére már Taylor számított a csapat kezdőirányítójának. 14 mérkőzésen 3.035 passzolt yardot, 20 passzolt touchdownt szerzett úgy, hogy csak 6 alkalommal adta el a labdát. 63.7-es passzpontossággal zárt.

"Jó érzéseim vannak vele kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy az egész liga valami hasonlóra gondol, Te jó ég, ki ez a gyerek. És ha nem tudtad akkor ideje rájönnöd, hogy egy igazán különleges tehetség." - nyilatkozta Rex Ryan vezetőedző.

Nem csak a passzolt yardokkal, hanem futott yardokkal is segítette a csapatát. 568 futott yardot és 4 futott TD-t szerzett. Két mérkőzést sérülés miatt ki kellett hagynia de 99.4-es irányítómutatójával így is a Bills történetének második legjobb QB Ratingjét (minimum 8 kezdés esetén) érte el.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)